Kan man frasige sig ansvaret?

01-02-2017 af Hanne Rudbeck

Kan man som kommune frasige sig ansvaret for et udlånt hjælpemiddel, hvis der laves en skriftlig aftale med borgeren herom?
Dvs. al aktivitet med hjælpemidlet er på borgers ansvar og skulle der ske en ulykke i forbindelse med brugen af hjælpemidlet, er det ikke kommunen der står til ansvar.

F.eks. sagsbehandlende terapeut vil ikke længere anbefale stålift, pga. borgers manglende funktion i ben, men borger har sammen med egne hjælpere fundet en metode der fungerer for dem, med stå-lift.

Kan eller må man lave en skriftlig aftale, eller vil ansvaret altid falde tilbage på kommunen, der har udlånt hjælpemidlet?

Svar 1 af 1 - hvem er arbejdsgiver?

06-02-2017 af Linda Sønderup

Man kan ikke som myndighed udlåne arbejdsredskaber og så lukke øjnene. Hjælperne skal bidrage til at udarbejde APV, som jo er et
redskab til at kortlægge, prioritere og løse arbejdsmiljøproblemer.
Ud fra en konkret vurdering skal de beskrive borgers funktionsniveau for hvilke arbejdsredskab der er behov for at kunne udføre arbejdet sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt..
Jeg tænker i denne sag. Hvem lønner hjælperne? Hem er arbejdsgiver?
Hvis I på forhånd kan se at dette arbejdsredskab ikke er egnet med det kendskab I har til den konkrete borger, så må i stille spørgsmålstegn ved dette.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til at skifte stilling
Hjælpemidler til at løfte personer