Feriehjælpemidler - APV

10-07-2017 af Louise Hejberg

Hej
Vi er havnet i en helt ny situation vedr. levering af APVhjælpemidler til en borger der skal på ferie i anden kommune. Jeg har brug for at høre andre input til, om vi tolker afgørelsen forkert. Det mener vi bestemt ikke vi gør....

Sagen:
Vi har en borger der skal på ferie i anden kommune. Hun medbringer selv sine personlige hjælpemidler.
I tillæg til de personlige hjælpemidler er der behov for APV-redskaber (plejeseng, kipbar bækkenstol og lift) - disse er tildelt her i kommunen af hensyn til personalets arbejdsmiljø.
Når borger kommer er det sommerhuskommunens personale, der skal pleje borger og derfor altså sommerhuskommunens personale der skal tages hensyn til.

Sommerhuskommunen afviser at levere APV-redskaberne og henviser til principafgørelser R-4-00 og R-6-02.
Som vi læser det her i kommunen går afgørelse R-4-00 på en borger med BPA og her skal hjemkommune selvfølgelig stå for levering af APVhjælpemidler.
R-6-02 går på en mand, hvor plejeseng er bevilget som hjælpemiddel og ikke som APV-redskab.

Mit spørgsmål er hvordan andre kommuner stiller sig ift dette ?
Det er problematisk hvis dette er tilfældet, da det som oftest er utrolig svært at leje APVredskaber (og her taler jeg af erfaring, da jeg har en dame, der altid rejser ud/rundt i DK med egne hjælpere)

Mvh Louise Hejberg.

Svar 1 af 2 - Feriehjælpemidler - APV

10-07-2017 af Birgit Høeberg

Jeg er helt enig med jer. Det er feriekommunen, der har ansvaret for medarbejdernes arbejdsmiljø. Derfor er det feriekommunen, der må vurdere, hvad de har brug for og stille det til rådighed. Udgiften hertil skal dækkes af hjemkommunen jf. Retssikkerhedsloven 9 c.

Svar 2 af 2 - Arbejdsmiljø

10-07-2017 af udmeldt bruger

Hej
Vi har oplevet det samme med en feriekommune, men vi talte med Ankestyrelsen omkring dette, og de siger, at Serviceloven er subsidær til Arbejdsmiljøloven. Så, Arbejdsmiljøloven kommer først.
Servicelovens 115: det er en betingelse for at der kan bevilges hjælpemidler, forbrugsgoder og støtte til køb af bil, at der ikke kan ydes støtte efter anden lovgivning

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Toiletstole
Hjælpemidler til at løfte personer
Senge og sengeudstyr

Emner
APV hjælpemidler