tryksår helende pude egnet til komfortkørestole

08-08-2017 af Maja Nilsson

Hej allesammen
Jeg arbejder indenfor ældre området. Når en borger har tryksår, som sidder i komfort kørestol, så får han en ArjoHuntleigh Aura Avanceret trykaflastende siddepude (hmi-basen). Selv om siddepuden er beregnet til normale stole størrelser, og selv om den giver uhensigtsmæssig arbejdsstilling for plejen. Når såret er helet, kan borgeren så få en tryk forebyggende siddepudde.

Årsagen til at den giver uhensigtsmæssig arbejdsstiling er, at at siddepuden har en motor, som kommer til at hænge nederst på komfort kørestolen, enten foran ella bagerst. Der er ikke noget på ryglænet at hænge motoren på, og hvis jeg skal få motoren op i en anden højde fx. fixe noget på ryglenet, så er det ikke rigtig plads for det. Tænd og sluk knappen er på motoren, og slangerne i motoren skal kobles sammen, når komfort kørestolen skal transporterest til et andet lokale.

Hvilke siddepudder bruges jeres borgere, som sidder i komfort- eller kørestole, imens de har tryksår, som skal heles?
Hvilke erfaringer har i med dette?

Jeg vil gætte på at ArjoHuntleigh Aura Avanceret trykaflastende siddepuden er minimum 45x45 cm, og tit har jeg komfort kørestols borgere, som har en meget smal komfort kørestol, så da er den ikke særlig godt egnet.

Svar 1 af 4 - Tryksårshelende siddepude

08-08-2017 af Maibrit Sølling (Invacare A/S)

Illustration til Tryksårshelende siddepudeHej Maja
Hos Invacare har to puder, som kan anvendes til brugere med decubitus. Afhængig af omstændighederne hos den enkelte bruger kan I overveje en Vicair pude (flere modeller) eller en Matrx Libra, der begge kan anvendes til tryksårskatagori 4. De er begge vægtmæssige lette og enkle at vedligeholde uden uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Se på Invacares hjemmeside og kontakt gerne din lokale konsulent.
Kontakt Invacares kundeservice for at finde frem til en ledig konsulent på tlf. 3690 0000. Ved yderligere spørgsmål er du ligeledes meget velkommen til at kontakte undertegnede. Med venlig hilsen Maibrit Sølling Produktchef bl.a. puder tlf. 61557370

Svar 2 af 4 - tryksår helende pude

09-08-2017 af Anja Louise Bech Jensen

Hejsa Maja
Jeg anvender ikke dynamiske puder i forbindelse med tryksår.
Der hvor jeg arbejder bruger vi ROHO, Jay eller Vic air. Det første trin før valg af pude er analysen i forhold til trykskaden, hvordan er den opstået - er der i den siddende stilling eller der er andre årsager til udviklingen. ex. forflytningen, lejring, ændring i borgers tilstand osv.

Svar 3 af 4 - En siddepude skal ikke være avanceret

09-08-2017 af Susanne Cremer Domino (TT SAFE Med ApS)

Illustration til En siddepude skal ikke være avanceretHej Maja,
En trykaflastende siddepude skal ikke være avanceret, men med en siddepude, der former sig og giver trykfordeling, så kommer du langt med forebyggelse og heling af tryksår/vævsskader.
Heling af tryksår er din nuværende problematik, og det vigtige er at siddepuden passer til personens vægt og bevarer bæreevnen.

Det er vigtigt at fremme egen mobilitet, brug stol og kørestol rigtigt til at undgå friktion og forskydningskræfter. Netop at få fokus på det og ikke på hvor bøvlet det er at få det til at fungere med motor og slanger.
De færreste vil få tryksår eller vævsskader på et formbart, trykfordelende, stabilt underlag, hvis de bevæger sig rigtigt eller får den rigtige hjælp til bevægelse/små mikro-bevægelser. Det samme gælder i helingsprocessen af tryksår.
Trykaflastende SAFE Med siddepuder former sig efter kroppen og trykfordeler. De vælges efter brugervægt og leveres eksempelvis med det hudvenlige Soft-Cell betræk og anti-slip bagside.
Puderne kan leveres i de mål du har brug for og til meget rimelig pris.

Det er en øjenåbner for mange at få erfaring med, hvor velfungerende SAFE Med siddepuderne er til trykfordeling og smertelindring.

I vil komme langt økonomisk og hygiejnen kan opretholdes 100, da alle puder og betræk kan maskinvaskes og tørre-tumbles.

Her det direkte link om siddepuder på vores hjemmeside: http://www.ttsafemed.dk/trykaflastende-siddepuder
På hjemmesiden er der både priser og henvisning til HMI-basen for hver enkelt siddepude.

Svar 4 af 4 - Tryksår helende pude egnet til komfortkørestole

09-08-2017 af Helle Andresen (Etac A/S)

Hej Maja
Det virker bestemt ikke hensigtsmæssigt med ledninger og motor til en pude der skal fungere i en kørestol.
Ved brug af komfortkørestolens indstillingsmuligheder i forhold til tilt og rygindstilling, kan borgers bækken forskyder sig i forhold til huden(shear), det er derfor vigtigt, at puden har optimal trykaflastning, samtidig med at den kan stabilisere bækkenet. Ved kategori 4 tryksår, kan det ligeledes ofte være hensigtsmæssigt helt at fjerne tryk under området med sår.

Hos Etac anbefaler vi StarLock puden. Takket være den patenterede Cell Locking-teknologi kan luftgennemstrømningen mellem luftcellerne i StarLock låses individuelt og ikke kun i kamre. Dermed skræddersys puden til brugerens behov for positionering og stabilitet, samtidig med at puden beholder sine trykfordelene kvaliteter.

Star-puder sikrer det højeste niveau af terapeutisk forebyggelse og behandling af tryksår for alle tryksårskategorier sammen med unikke positioneringsmuligheder og stabilitet.

Der er mere produktinformation tilgængelig på vores hjemmeside www.etac.dk , og vores produktspecialist besvarer gerne yderlige spørgsmål vedr. tryksår, siddestilling og trykaflastende puder.

Jytte Lykke Holm
Salgskonsulent
Produktspecialist på
Trykaflastende puder.
Mobil 40 44 37 18
jytte.holmetac.com


Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Tryksårsforebyggende siddepuder og siddeunderlag