Servicehund

05-10-2017 af Inger Bak

Hej Vi har her i kommunen bevilget et Servicehund efter 112 til en 17-årig dreng med autisme og ADHD indeholdt i pakken fra Servicehundeforeningen, er der udvælgelse og træning af selve hund og overlevering til bruger indeholdt undervisning i samarbejde, aktivering og styring af hund både i og udenfor hjemmet, ugen efter opfølgende træning. Forældrene har deltaget i 1. del af samtræning, for at kunne støtte drengen i at huske kommandoer og signaler.
Nu 3 mdr. efter levering søger forældre om mere træning, da tingene ikke fungerer optimalt, er det familiens egen udgift, er det justering/vedligehold af hjælpemiddel 112 eller er det merudgift p.g.a. handicap 41 ? er der nogle der kan hjælpe ? .

Svar 1 af 1 - Servicehund

06-10-2017 af Louise Sørensen

Har du prøvet at tale med Servicehundeforeningen og spørge til deres muligheder for at hjælpe? Jeg tænker, at du selvfølgelig har en masse information, som ikke er indeholdt i dit spørgsmål, men jeg sidder og tænker på, hvad der er grunden til, at normaltfungerende forældre står i denne situation nu. Er det fx et tegn på, at hunden alligevel ikke var det rigtige hjælpemiddel for barnet, opfylder hunden det behov, som du/I analyserede jeg frem til under sagsvurderingen?
Umiddelbart tænker jeg, at den er svær at køre over 112, hvis I ender med at skulle til at betale jer fra yderligere instruktion. Jeg sidder ikke med merudgifter, men min første tanke ville være at finde ud af, om den kan indeholdes i den .

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til træning af kognitive færdigheder