Segway kørestol

10-10-2017 af Pia Hentze

Er der nogen, der har sagsbehandlet på en segway kørestol - fx en addSeat segway? Hvis der er nogen, der har, har I så sidestillet den med en el-scooter eller en el-kørestol?

Svar 1 af 5 - godkendelse

11-10-2017 af Pia Ozimek

Tænker det kan være en god ide at tale med forhandleren om godkendelsen generelt. Det endte vel med at Segway blev godkendt som en cykel, og det sætter immervæk en del begrænsninger for hvor man må færdes. Denne har samme specifikationer ift hastighed, så der må være noget der lige skal tjekkes..

Svar 2 af 5 - Segway-kørestol

12-10-2017 af Pia Hentze

Jeg har talt med forhandler om alt, hvad jeg kunne komme i tanker om tror jeg. Den kan bruges i alt terræn og også bruges indendørs.
Ved du, hvor det er nævnt, at den kan sammenlignes med en cykel?

Svar 3 af 5 - Gyro-kørestol

12-10-2017 af Mary Petersen

På Hjælpemiddelbasen har vi klassificeret kørestole, som anvender gyro-teknik (som Segway), under Eldrevne kørestole med elektronisk styring. Det er samme sted, som elkørestole med joystick er klassificeret. Elscooterne har det, der hedder manuel direkte styring, altså hvor man fysisk drejer forhjulet/forhjulene. Begge hovedgrupper af elkørestole er inddelt i hhv. klasse A, B og C afhængig af deres anvendelsesområde (inde eller ude).
Det med, at Segway er godkendt som cykel, må bero på en misforståelse i denne sammenhæng. Det gælder vel kun de stående modeller, som fx bliver anvendt på byvandringer?

Svar 4 af 5 - godkendelse

12-10-2017 af Pia Ozimek

Jeg skrev ikke at Addseat segway var godkendt som cykel. Det er korrekt at Segwayen-stående- ifølge trafikstyrelsen er godkendt som cykel og derfor kun må køre der, hvor cykler er tilladte. Jeg skrev blot, at man MÅSKE BURDE UNDERSØGE hvordan Addseat segway er godkendt, ud fra den betragtning at den er bygget på helt samme måde med samme specifikationer blot med et sæde. Særligt da den kan køre op til 20km i timen - hvilket er meget Elscootere er godkendt til at køre maksimalt køre 15 km/t.

Svar 5 af 5 - Godkendelse

12-10-2017 af Mary Petersen

Tak for korrektionen. I følge standarden for elkørestole, DS/EN 12184, må hastigheden ikke overstige 15 km/t. Det gælder både manuelt styrede og elektronisk styrede, og dermed også AddSeat. Vi vil tage kontakt til forhandleren.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Motoriserede kørestole