Brandsikkerhed på plejehjem og ældreboliger

25-06-2019 af Morten Bengtsson (Bengtsson Consulting)

Illustration til Brandsikkerhed på plejehjem og ældreboligerPolitikernes opmærksomhed er vagt efter en tragisk brand på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro sidste år. Desværre kun én af adskillige brande, hvor ældre og svage borgeres liv er gået tabt.
Hos Ultraguard bekymrer vi os en smule over retorikken i debatten, i forhold til hvilke tiltag Danmark skal foretage, for at undgå disse tragiske dødsfald hos denne gruppe borgere.
Der bruges formuleringer som:
at dispensationer fra bygningsreglementets brandkrav skal tidsbegrænses.
brandforanstaltningerne skal skærpes ude i de enkelte enheder
lave foranstaltninger for at undgå, at disse brande opstår

Men disse formuleringer er fostret i bureaukratiets andedam. Spørger man hjemmehjælpere og plejepersonale, så tror de ikke på, at man kan lære beboerne om, hvordan de sikrer sig mod brandfare. Det er heller ikke realistisk at bruge millioner af kroner, på at installere store avancerede sprinkleranlæg i plejehjem og boliger af ældre dato. Indbyggede sprinklersystemer er meget dyre, og bliver næppe bevilliget. Derudover er stationære og integrerede sprinkleranlæg designet til at redde bygninger og ikke mennesker i mindre rum. Se dette TV program fra d. 24-06-2019 på Danmarks radio omkring sprinklersystemer:

https://www.dr.dk/tv/se/plejehjem-i-brand/plejehjem-i-brand-2/plejehjem-i-brand

GØRE DET SAMME IGEN OG IGEN OG FORVENTER ANDERLEDES RESULTATER
De mange ulykkelige og tragiske brande, påsat af ældre og omsorgskrævende borgere har skabt konsensus hos beslutningstagerne om, at der skal tages hånd om problemet. Alle ønsker, at der skal ske en udvikling på området. Men vil man også forandringen.
I Ultraguard har vi udviklet et system, som skaber forandring i forhold til, hvorledes man økonomisk fordelagtigt udnytter en intelligent løsning på udfordringen.
Udvikling handler om, at skabe fornyet tryghed og sikkerhed for borgerne i vores omsorg, på en ny måde. Vores bidrag er mobile flytbare enheder, som placeres intelligent, hvor der er højrisiko, og som skåner bebyggelserne, og dermed mindsker følgeomkostningerne efter en brand.

NØDVENDIGHEDEN ER OPFINDELSERNES MODER
Personbeskyttelse imod brand og røg i mindre rum med hyppig beboerudskiftning, og begrænsning af brand- og vandskader, har været problemstillingen i Ultraguard´s innovative udviklingsproces.
Opstår der brand er røg ligeså livstruende som ilden. Ultraguard´s patenterede vandtågedyse udsender vandtåge som øger volumen 1700 gange og mætter luften. Det reducerer oxygenen i luften og kvæler røgen, såvel som ilden.
Ultraguard er et intelligent brandbekæmpelsessystem, som er billig i forhold til stationære sprinklersystemer, og kan placeres intelligent, hvor risikoen for brand er størst, eksempelvis hos svage ældre som ryger i sengen eller i sofaen.
Vil beslutningstagerne sikre de svageste borgere en tryg og sikker alderdom, indenfor en realistisk økonomisk ramme, om de bor på et plejehjem, ældrebolig eller hjemme, så skal der handles innovativt.
Ultraguard er mobilt, og kan flyttes fra værelse til værelse og placeres hvor risikoen er størst. Modsat store integrerede sprinklersystemer, forårsager Ultraguard ikke store vandskader, da vandforbruget er langt lavere, og kun lægger sig som kraftig fugt, som er nem at tørre væk. Større sprinklersystemer forårsager oftest store vandskader.

Svar 1 af 2 - Glødesikkert Cigaterrør

25-06-2019 af Michael Ormstrup (Jysk Handi)

Illustration til Glødesikkert CigaterrørVi har udviklet et Glødesikkert cigaretrør.
Det er udviklet til fastholdelse og fiksering af en cigaret med filter i
et glødesikkert rør, som sikre optimale rygeforhold for brugere
med ufrivillige bevægelser, ukontrolleret bid eller ved risiko
for tab af cigaret eller cigaretglød.
Ingen risiko for tab af gløder.
Det Glødesikkert cigaretrør kan derfor anvendes af sengeliggende
rygere.

https://hmi-basen.dk/r11x.asp?linkinfo29466&art063938&nart1

Svar 2 af 2 - Brandsikkerhed i ældreboliger

25-06-2019 af Jørgen Holm (Alerto Care Technologies)

Illustration til Brandsikkerhed i ældreboligerAlerto Tryghedsalarm kan nu leveres med røgsensor tilsluttet døgnbemandet kontrolcentral.
www.alerto.care

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til indendørsmiljøet til forebyggelse af skoldning og utilsigtet brand