Hjælpemidler til håndtering af kommunikation og information

Produkter, der understøtter eller erstatter en persons evne til at modtage, sende, frembringe og bearbejde forskellige former for information, herunder kommunikation med sprog, tegn og symboler, modtagelse og produktion af meddelelser, deltagelse i samtaler og brugen af kommunikationsudstyr. Herunder hører fx udstyr til at se, høre, læse, skrive, telefonere, varsle og alarmere, samt informationsteknologi. Hjælpemidler til administrative kontoropgaver, lagring og håndtering af information på arbejdspladser, se 28 21.
Alle produktoplysninger er leveret af forhandlere. Social- og Boligstyrelsen har intet ansvar for hverken indhold, oprindelse, fejl og mangler eller nogen form for skade, der måtte følge af brug af oplysningerne. Social- og Boligstyrelsen har ikke bemyndigelse til at godkende produkter, og vurderer ikke produkternes kvalitet. Ok, fjern denne besked.



Phrase-it (Genlyd)

Phrase-it er et kommunikations- hjælpemiddel til mennesker med svære sproglige vanskeligheder, som f.eks. afasi. Derudover benyttes det til at reetablere forskellige sproglige færdigheder. Phrase-it giver en effektiv alternativ adgang til ord via de situationelle forbindelser, støttet af billeder, tale, tekst og annimationer.

Føj til huskeliste

Seika 40-tegns Punktskriftdisplay

Punktdisplay, der i samspil med en computer kan bruges til læsning af punktskrift.

Føj til huskeliste

Sensus Aps
Københavnsvej 27, 2. sal
3400 Hillerød

MemoryPlus 319ph fastnettelefon

MemoryPlus 319ph fastnettelefon

Doro MemoryPlus 319ph er særlig hjælpsom for personer med begrænset finger færdighed eller dårlig hukommelse. Et ergonomiskt designet tastatur, foto-taster samt telefonrør der let falder på plads, gør det nemt at holde kontakt med nære og kære.

Føj til huskeliste

Det talende fotoalbum PH-01W

Har plads til 24 billeder i størrelsen 10 x 15 cm. Billederne indsættes i nogle plastlommer og der kan indtales en kort besked for hvert billede på op til 10 sec. Talen aktiveres ved tryk forneden på billedet. fotoalbummet er batteridrevet af to AAA celler.

Føj til huskeliste
Håndlupper (med/uden lys)

Håndlupper (med/uden lys)

Til brug for privatpersoner, trykkerier og værksteder. Lupperne er i den bedste kvalitet og leveres med stødsikker linse.Fås i mange forskellige størrelser og forstørrelser - med eller uden lys. Perfekte til personer med nedsat syn.

Føj til huskeliste

Milestone Speakout

Elektronisk afmærkning. Anv. som tilb. til Milestone M311 (HMI 42317/44272). En særlig tak (selvkl. elektronisk label) anbr. på afmærkningsstedet. Den elektr. kode aflæses med Speakout og afmærkningsbeskeden indtales. Talen gemmes i M311, hvor den kan kopieres til PC/andre M311. Næste gang koden på samme label aflæses, afspilles den indtalte besked

Føj til huskeliste

HJÆLPEMIDLER FOR HANDICAPPEDE (HFH)
Grøndalsvej 8, Ulbjerg
8832 Skals

Tegnclipart 2011

Tegnclipart 2011 er udviklet til at lette hverdagen for de, der ellers må klippe og klistre, når der skal sættes tegn ind i selv-producerede undervisningsmaterialer.
Tegn fra Tegnclipart trækkes over i et tekstbehandlings-
program (fx. Word)og er derefter klar til udprintning.
Tegnclipart 2011 er opdateret til 2700 gloser.

Føj til huskeliste

Materialecentret - Center for Visuelle & Auditive specialundervisning
Kollegievej 1
9000 Aalborg

Høretræning 2002

Høretræning er tænkt som materiale i høreundervisningen i Danmark. Her kan man hurtigt skifte mellem forskellige lyde inden for 5 forskellige miljøer: køkken, badeværelse, hobbyrum, have og byen. Tillægsfunktioner: tegn, frekvenskurver, Gæt en lyd quizz. CD-rommen indeholder lyde fra 70 lydkilder, som er udvalgt sammen med art.lærere.

Føj til huskeliste

Materialecentret - Center for Visuelle & Auditive specialundervisning
Kollegievej 1
9000 Aalborg

Lyt og Leg, DVD

DVD´en er udviklet med henblik på stemmetræning og taleundervisning for døve, hørehæmmede og CI-opererede børn.

Føj til huskeliste

Materialecentret - Center for Visuelle & Auditive specialundervisning
Kollegievej 1
9000 Aalborg

Oticon ConnectLine

Tilbehør for trådløs tilslutning til både fjernsyn og fastnettelefon via Oticon Streamer. Består af 2 enheder, som kan anvendes hver for sig. Anvendes sammen med Oticons høreapparater

Føj til huskeliste