Hjælpemidler til personlig pleje

Hjælpemidler, som skal støtte den daglige pleje, herunder at vaske og tørre sig, pleje af kroppen og dele af kroppen, påklædning og beskyttelse af kroppen. Herunder hører fx hjælpemidler til af- og påklædning, beskyttelse af kroppen, personlig hygiejne, tracheostomi, stomi, inkontinenspleje og seksuel aktivitet. Hjælpemidler til at spise og drikke, se 15 09.
Læg/slope pude

Læg/slope pude

Læg/slope pudens form er med til at forebygge fejlstillinger som adduktion og abduktion omkring knæ. Den kan med fordel anvendes sammen med Skøde pude small varenr. NTG05, Skøde pude large varenr. NTG06 eller U-pude med slope varenr. NTG02. På den måde forebygges fejlstillingen fra bækkenet, som altid er det primære udgangspunkt for fejlstillinger.

Føj til huskeliste
Butterfly nakkepude

Butterfly nakkepude

Butterfly nakkepudens udformning sikrer, at nakkens position opretholdes hos brugere med nedsat hoved kontrol. Pudens størrelse sikrer, at brugerens udsyn ikke svækkes. Dette for at brugeren kan opretholde sit synsfelt og opretholde visuel kontakt med omverden.

Føj til huskeliste
Hæl/arm kile pude

Hæl/arm kile pude

Puden gør det muligt at lejre en specifik kropsdel. Materialefyldet sikrer, at puden holder formen, så det
er muligt at opnå en total aflastning af hælene i forbindelse med forebyggelse af tryksår. Udformningen og materialet er både stabilt og formbart. Så arm eller læg aflastes ned i materialet.

Føj til huskeliste
Flexo pude

Flexo pude

Pudens længde og tyngde gør det muligt, både let og fleksibelt, at lejre med én og samme pude i rygliggende semifowler position, sideliggende i 30, 70 og 90 grader
samt næsten i bugleje i 135 grader. Puden er syet med 2 kanaler, som sikrer, at pudens fyld ikke forsvinder væk under brugeren under re-positionering.

Føj til huskeliste
H-pude

H-pude

H-puden er specielt egnet til lejring af ben i sideliggende stilling. Til at korrigere adduktion og tonus af UE, med fokus på alignment. Desuden er puden anvendelig i rygliggende til at forebygge abduktion af UE og sikre, at hælene er fri af underlaget, hvis der er risiko for udvikling af tryksår.

Føj til huskeliste
Flexarme til kørestol

Flexarme til kørestol

Pudens udformning og materiale gør det muligt at skabe eller genvinde personens neutrale stilling, hvor armene bliver understøttet tæt på midtlinjen.
Pudens arme skaber ro, tryghed og afgrænsning, hvilket ligeledes har stor indflydelse på personens funktionsniveau og almene tilstand.

Føj til huskeliste
Bogstøtte pude

Bogstøtte pude

Pudens udformning giver mange anvendelsesmuligheder og kan sammenlignes med en bogstøtte, der skaber stabilitet, hvor der må være
ustabilitet. Puden udmærker sig også til brugere
med nedsat hovedkontrol, som kræver en stabil understøttelse. Dette for at hindre fejlsynkning.

Føj til huskeliste
Halvcirkel ørepude

Halvcirkel ørepude

Puden forhindrer tryk på øret. Udformningen skaber ligeledes mulighed for at benytte puden til fritlægning af et mindre område, eksempelvis særligt udsatte knoglefremspring. Samtidig fordeles trykfordelingen omkring det udsatte område.

Føj til huskeliste
U-pude med slope

U-pude med slope

Puden er grundelementet i semifowler position med 30 graders eleveret truncus og hoved.
Udformningen af puden sikrer en stabil semifowler position med stabil understøttelse af truncus og hoved.
Slopefunktionen skaber mulighed for ekstra støtte omkring hofte og bækken og anvendes som taktil proprioceptiv stimuli.

Føj til huskeliste
Søhest pude

Søhest pude

Puden gør det muligt at lave en stabil sidelejring og lejring med én og samme pude. Det er nemt at foretage
en omlejring fra 70 grader til 30 grader. Puden kan også benyttes til 135 graders lejring, her placeres den fortil.

Føj til huskeliste