Hjælpemiddelbasens indhold

Hjælpemiddelbasen indeholder oplysninger om 80.000 hjælpemidler og 1.250 forhandlere af hjælpemidler.

I Hjælpemiddelbasen finder du beskrivelser af hjælpemidlerne, herunder egenskaber, mål og prøvningsoplysninger. Der er fotos af de fleste produkter, og der findes et stigende antal brochurer, videoklip, brugsanvisninger, QuickGuides, tilbehørs- og reservedelskataloger. Du har let adgang til at filtrere Hjælpemiddelbasens produktoversigter, så du kan finde hjælpemidler, der har de ønskede egenskaber og mål.

Alle produktoplysninger er leveret af produktets forhandler, og du finder kontaktoplysninger til forhandleren sammen med produktoplysningerne.

Bemærk: Socialstyrelsen har ikke bemyndigelse til at godkende produkter, og vurderer ikke produkternes kvalitet.

Hjælpemidlerne er ordnede i en systematik baseret på den internationale standard for klassificering af hjælpemidler, ISO 9999.

Foruden produktoplysninger indeholder Hjælpemiddelbasen:

Målgrupper, som giver inspiration til, hvordan udvalgte typer af hjælpemidler kan gavne forskellige målgrupper. Hver målgruppeindgang har links til de omtalte hjælpemidler i Hjælpemiddelbasen.

Guides, som giver en generel introduktion til en række produktgrupper. De enkelte guides giver en vejledning til, hvad man skal være opmærksom på, når forskellige typer af hjælpemidler skal vælges og bruges. 

Forum, som er et idé- og debatforum, der er åbent for alle med interesse for hjælpemiddelområdet.

Principafgørelser på hjælpemiddelområdet, som linker til gældende principafgørelser fra Ankestyrelsen, som omhandler hjælpemiddelområdet.

Indkøbsskabeloner – offentlige indkøb, som kan anvendes til udarbejdelse af kravspecifikationer ved indkøb på udvalgte produktområder.

App søgefunktion, som kan bruges til finde hjælpemiddelrelaterede apps fra App Store og Google Play. 

Opslagstavle med hjælpemiddelrelateret opslag fra Socialstyrelsen og fra forhandlere med produkter i Hjælpemiddelbasen.

 

Langt de fleste sider på Hjælpemiddelbasen findes også i en engelsk udgave.

Hjælpemiddelbasens indhold udbygges og opdateres løbende.