Hjælpemiddelbasens indhold

Hjælpemiddelbasen indeholder oplysninger om 89.216 hjælpemidler og 1.328 forhandlere af hjælpemidler. I 2022 havde Hjælpemiddelbasen i gennemsnit 69.996 besøg pr. måned. I sidste måned (01/05/2023 - 31/05/2023) havde Hjælpemiddelbasen 64.746 besøg.

Hjælpemidler er ikke begrænset til produkter, der kan bevilges efter en bestemt lovgivning, eller produkter som er omfattet af et bestemt direktivområde, jf. Begreber på hjælpemiddelområdet.

Produktoplysninger i Hjælpemiddelbasen er klassificeret i henhold til en systematik baseret på den internationale standard for klassificering af hjælpemidler, ISO 9999. Produktoplysningerne er leveret af produktets forhandler, og du finder kontaktoplysninger til forhandleren sammen med oplysningerne.

Social- og Boligstyrelsen har intet ansvar for hverken indhold, oprindelse, fejl og mangler eller nogen form for skade, der måtte følge af brug af oplysningerne. Social- og Boligstyrelsen har ikke bemyndigelse til at godkende produkter, og vurderer ikke produkternes kvalitet.

Produktoplysningerne omfatter beskrivelser af hjælpemidlerne, herunder egenskaber, mål og prøvningsoplysninger. Der er fotos af de fleste produkter, og der findes et stigende antal brochurer, videoklip, brugsanvisninger, QuickGuides, tilbehørs- og reservedelskataloger. Du har adgang til at filtrere Hjælpemiddelbasens produktoversigter, så du kan finde hjælpemidler, der har de ønskede egenskaber og mål.

Foruden produktoplysninger indeholder Hjælpemiddelbasen:

Målgrupper, som giver inspiration til, hvordan udvalgte typer af hjælpemidler kan gavne forskellige målgrupper. Hver målgruppeindgang har links til de omtalte hjælpemidler i Hjælpemiddelbasen.

Guides, som giver en generel introduktion til en række produktgrupper. De enkelte guides giver en vejledning til, hvad man skal være opmærksom på, når forskellige typer af hjælpemidler skal vælges og bruges. 

Forum, som er et idé- og debatforum, der er åbent for alle med interesse for hjælpemiddelområdet.

Principafgørelser på hjælpemiddelområdet, som linker til gældende principafgørelser fra Ankestyrelsen, som omhandler hjælpemiddelområdet.

Indkøbsskabeloner – offentlige indkøb, som kan anvendes til udarbejdelse af kravspecifikationer ved indkøb på udvalgte produktområder.

Standarder for prøvning, som oplister og linker til europæiske/internationale standarder for prøvning af hjælpemidler.

App søgefunktion, som kan bruges til finde hjælpemiddelrelaterede apps fra App Store og Google Play. 

Opslagstavle med hjælpemiddelrelateret opslag fra Social- og Boligstyrelsen og fra forhandlere med produkter i Hjælpemiddelbasen.

 

De fleste sider på Hjælpemiddelbasen findes også i en engelsk udgave. Hjælpemiddelbasens indhold udbygges og opdateres løbende.