Erfaringer med musikpude Inmu Relax søges

21-11-2019 af Helle Lausten

Hvilke erfaringer har i vedr. ansøgninger om musikpuden Inmu Relax, hmi.nr.: 10684 fra firmaet Inmutouch? Behandler I den efter Lov om Social Service 112 eller 113. Puden giver taktile stimuli afspiller beroligende musik - det skulle efter sigende være kombinationen der er effektiv.
Jeg har en ansøgning til et barn på 11 år, som lider af Autisme. Jeg er oplyst om, at han er MEGET udfordret sansemæssigt - hans sanser er på konstant overarbejde. Han har problemer med både indsovning og opvågning om natten. Han falder i søvn med kugledyne og lyden af stressless musik natten lang. Det kan tage flere timer for ham at falde i søvn og han sover 1-3 timer ad gangen. Vågner op og kan være flere timer om at falde i søvn igen.
Han får Melatonin og Circadin og sover med kugledyne.
Familien har selv anskaffet en vægtbamse, som han anvender i hjemmet efter skoletid (specialskole). Familien oplever, at han har samme effekt af at sidde med vægtbamsen som at sidde med kugledynen over sig.
Familien har på eget initiativ haft en Inmu Relax til afprøvning og oplevede, at han havde nemmere ved at falde i søvn og kurtigere faldt i søvn igen, når han aktiverede puden. Puden giver dels taktile stimuli, som beroliger ham beroligende musik.
Hvad tænker I?

Svar 1 af 5 - Slet ingen der gør sig nogle tanker???

29-11-2019 af Helle Lausten

Slet ingen der gør sig nogle tanker????

Svar 2 af 5 - Musik som terapeutisk redskab

29-11-2019 af Ditte Alici (Seniorpleje.dk)

Hej Helle,
jeg har ikke specifikke erfaringer ifht børn med autisme, men derimod demens. jeg er uddannet sygeplejerske, og har arbejdet mange år på skærmede demensafdelinger.
Svært demente med både fysisk og psykisk uro kan have stor gavn af musikterapi, herunder de smarte musikpuder. De skaber ro og velvære, og kan give hjernen lidt ro for andre stimuli. Tænker at mange mennesker med mental uro, ifht ydre stimuli, kan have gavn af den.
Jeg var selv, som forhandler af hjælpemidler, på RehaCare messen i Düsseldorf, hvor jeg godt lagde mærke til de smarte musikpuder.

Hvis du har brug for en at spare med, så skriv gerne på email ditteseniorpleje.dk.

Blot til din info, så forhandler vi smarte Ribcap kasketter og huer, hvor der er indbygget diskret hovedbeskyttelse. De egner sig meget godt til unge mennesker med autisme og ADHD.

Rigtig god weekend :)

Svar 3 af 5 - Tak for input

29-11-2019 af Helle Lausten

Tak for dine in-put :-)

Jeg håber at få nogle inputs vedr. hvilket lovgrundlag, vi skal behandle ansøgningen efter - 112 eller 113

Svar 4 af 5 - Musikpude

01-12-2019 af Lone Olsen (The Dreampad v/Nordsjællands Ergoterapi for Børn og Unge)

Hej Helle

Jeg er ikke klar over, om du søger svar vedrørende sagsbehandling af den omtalte musikpude, da du måske er ansat som sagsbehandler i en kommune, eller om du søger svar vedrørende effekten af den omtalte musikpude? Hvis det er svar på dette, du søger, kan jeg desværre ikke være behjælpelig.

Dog er jeg selv forhandler af the Dreampad. The Dreampad er en pude, der via en musikafspiller leder musikken gennem pudens indbyggede højttalere og den unikke boneconductor (BC) til personens indre øre både via ledning gennem luft og gennem knoglerne.

HVORDAN VIRKER THE DREAMPAD?
Hver gang vi taler, hører vi os selv på to måder: Ude- og indefra. Vores stemme bæres gennem luftbølger, og træder ind gennem det ydre øre og samtidig bliver vibrationer fra strubehovedet ledet via kroppen (primært vores knogler, som er fantastiske ledere) til det indre øre. Måske har du bemærket, at din stemme lyder forskellig, når du hører den i en optagelse? Forskellen skyldes, at du ikke får resonansen fra den indre lyd, som du får, når du taler.

The Dreampads Intrasound Teknologi gentager denne naturlige proces ved at spille musik gennem transducere, der omsætter musikken til en vibration, der ledes til det indre øre inde i kroppen.

Når vibrationer ledes til området med knoglerne, der omkranser dit mellem- og indre øre, udløses kroppens beroligende response. Forskere foreslår, at den beroligende effekt fra the Dreampad er et resultat af den vibrerende musik, der stimulerer nervus Vagus (hjernens 10. nerve), der igen aktiverer det Parasympatiske Nervesystem (PNS). PNS er en del af vores nervesystem, og det hjælper os med at regulere vores aktivitetsniveau til et roligere stadie, så vi kan slappe af og falde i søvn.

DEN UNIKKE BONECONDUCTOR FUNKTION:
I the Dreampad er der indbygget en såkaldt boneconductor (BC), som er placeret inde i midten af puden. Når iLss specialdesignede musik spiller via din smartphone eller tablet, vil der udløses vibrationer, som gentager den beroligende procedure. Derved opnås den beroligende effekt dobbelt.

Er du interesseret i at læse mere om the Dreampad, kan du se her:

https://www.loneolsen.dk/dreampad/

Her kan du også læse om effekten af the Dreampad, og hvem den har hjulpet.

Skulle du være interesseret i at læse om undersøgelser, kan du se her:

https://integratedlistening.com/?sdreampadresearch

Udover at forhandle the Dreampad, har jeg i flere år arbejdet med en lærings- og udviklingsfremmende lyttebehandlingsmetode, som hedder Integrated Listening System (iLs), og i ca. et år med en anden lyttebehandlingsmetode, der hedder Safe and Sound Protocol (SSP). Hvis du er interessseret i at læse mere om de to lyttebehandlingsmetoder, kan du læse her:

iLs: https://www.loneolsen.dk/integrated-listening-system/

SSP: https://www.loneolsen.dk/safe-and-sound-protocol-ssp/

Skulle du være interesseret i at øre mere, er du velkommen til at kontakte mig.

https://www.loneolsen.dk/kontakt/

Gode hilsner fra Ergoterapeut, Lone Olsen

Svar 5 af 5 - inmuRELAX

07-12-2019 af Fie Glem (inmutouch.com)

Kære Helle,
Jeg har først set dit opslag nu, så derfor kommer mit svar måske lidt sent.
Da jeg ikke ved noget om Lov om Social Service, kan jeg ikke svare direkte på dit spørgsmål. Men jeg ved at der er blevet ansøgt om (og bevilget) inmu´er til børn med autisme. Der er blevet søgt som Hjælpemiddel, ved ikke om det kan hjælpe dig?
Jeg ved at der er en ergoterapeut som har hjulpet en familie med at søge, måske kan jeg forhøre mig hos hende.
Skriv gerne på fie.gleminmutouch.com hvis jeg skal høre hende ad.
Mange hilsner Fie
Projektleder, inmutouch.com

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til lydstimulation