Forhøjerklodser

02-12-2019 af Mette Birk Christensen

Hej,
Jeg har hørt at forhøjerklodser til brug ved senge, lænestole og sofaer ikke er et hjælpemiddel jf. Servicelovens 112, da det ikke er lovligt at montere hjælpemidler på borgerens egen møbler mv. Dette gælder for så vidt og toiletforhøjere til borgerens eget toilet.
Er der nogen der ved om det er korrekt? Hvis det er korrekt, hvor i lovgivningen/vejledningen står det?
Mange tak for hjælpen

Svar 1 af 3 - Servicelov

02-12-2019 af Kim Ildrup

Jeg følger lige med i denne tråd. Jeg har prøvet at finde det du beskriver i Serviceloven uden held.

Svar 2 af 3 - Sengeklodser, benforhøjere, toiletforhøjere

02-12-2019 af Jeanette Fisk

Jeg har meget svært ved at forstå, at sengeklodser, forhøjerben og toiletforhøjere ikke stadig skulle være et hjælpemiddel i henhold til Servicelovens 112. At det skulle være sædvanligt indbo eller er forbrugsgode har jeg også svært ved at forstå. Hvor mange hjem har sengeklodser liggende og hvor er forbrugsgodeværdien. Hverken standard sengeklodser, sengeben eller toiletforhøjer monters ved at gøre indgreb på seng eller toilettet, så der skulle ikke nogen risiko forbundet med brugen af hverken seng eller toilet - der er ikke nogen CE-mærkning, der bliver ændret, hvis det er det man vil blande ind i det. Jeg har bevilget sengeklodser/sengeben og toiletforhøjere i en masse sammenhænge i snart 30 år som sagsbehandlende ergoterapeut med stor succes, netop for at borgere skulle blive selvhjulpen i fht at kunne komme ind/ud af sengen, rejse sig fra toilettet. Alternativet til sengeklodser vil jo så blive råd og vejledning om at lægge bøger eller mursten under sengebenene for at forhøje sengen.

Svar 3 af 3 - Princippet

23-04-2020 af Louise Hejberg

Jeg kan egentlig godt forstå princippet i dit indlæg/spørgsmål.
Senge er sædvanligt indbo og det samme gælder toiletter og andet møblement.
Vi bevilger forhøjere til senge og toiletter efter en konkretog individuel vurdering, men ikke til sofaer og lænestole. Grunden til at vi ikke bevilger her er af sikkerhedsmæssigt hensyn, da stolene/sofaerne ikke er lavet til at få højere fødder/ben. Det påvirker tyngdepunktet og der er fare for at de vælter.
Men hvor har du hørt, at det ikke skulle være lovligt?

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Forhøjerklodser og forhøjerben