JAWS skærmlæserprogram - årlig opgradering eller?

27-05-2020 af Mogens Heise Olsen

Hermed en forespørgsel specielt rettet mod kommunikations-centrene om, hvad man gør rundt omkring i Danmark for så vidt angår opgradering af JAWS.
Seneste licensbetingelser er som bekendt, at der skal betales pr. årgang uanset tidligere bestemmelser. Hvis man fx. kører med en JAWS 2017 og gerne vil op på JAWS 2020, så skal der betales opgraderinger for 2018 og 2019 inden den ønskede 2020 er i hus.
JAWS-superbrugere ønsker oftest nyeste version, men en god del af de øvrige klarer sig lige så ofte med lidt ældre versioner, med mindre opgradering er fremtvunget af ex. en omfattende Windows-opgradering.

Hvordan gør I rundt omkring? -mere eller mindre opgradering pr. automatik: Borger skal altid have den nyeste - eller individuel, konkret vurdering efter borgers ansøgning?


Svar 1 af 2 - Jaws opdatering

28-05-2020 af Claus Skov Caspersen

med mindre man vil bruge NVDA (nvda.dk)
så er jaws den eneste løsning, og der er brug for den kører version 2020 for at kunne kører med en opdateret windows 10 og efter internet explorer er lagt i graven
man kan jo også kører med en ældre udgave og slås med de problemer det kan give
men skal borgere være så selvkørende som muligt så bør de have version 2020, dog skal det siges at det ikke er sikker at være sandt næste år da der kommer ny version hvert år og når man ikke kan springe over er det jo næsten som et abonnement i USA koster Jaws 1000 for privat og 1200 for erhverv, 150 pr opdatering hvis man vil købe hvis man vil leje kan man leje det til 90 om md. kun 1 pc.
i Danmark koster det 12000 moms og 2300 moms pr opdatering der kommer hvert år. og er det samme med zoomtext dog lidt billigere
men 2300moms om året (små 200 om md) er meget for at vores borgere er selvhjulpet syntes jeg ikke, vi er glade for Jaws men mange bruger ikke jaws til særlig meget, der vil NVDA være en bedre mulighed hvis vi kikke pris og brug, NVDA er gratis, der skal dog købes en TTS stemme til hvis man skal have en ok dansk stemme, de kan købes fra 100euro ca. og op, men før man skynder sig ud og bruger NVDA skal man lige sætte sig ind i det først og skal kunne tilbyde undervisning og support, så der er andre muligheder, men har de jaws og bruger det meget vil jeg anbefale en opdatering hvert år hvis de spørger efter det og kan begrunde behovet. Mvh Claus

Svar 2 af 2 - rettelse

28-05-2020 af Claus Skov Caspersen

Der er andre løsninger, men syntes det ikke der blev spurgt om.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Software til nærkommunikation