Specialstøbte hørepropper

05-10-2020 af Stine Hansen

Er der nogen, der har erfaring med sagsbehandling af ansøgning om specialstøbte hørepropper, der kan specialjusteres?

Der er tale om et barn, der er meget lydsensitiv og begrænses af det i sin hverdag. Trækker sig fra sociale aktiviteter, idræt i skolen, i frikvartererne m.m. Der er afprøvet Bose høretelefoner, men de kan ikke lukke de lyde ude, som han ikke kan rumme.

Vi ved ikke mere om barnet på nuværende tidspunkt. Vi har aldrig fået en ansøgning om dette før. Før vi går videre, er vi interesseret i at høre, om andre har erfaringer med denne type ansøgninger, eller hvor I evt har henvist borger til.

Svar 1 af 3 - SI

05-10-2020 af Louise Sørensen

Hej Stine

Formstøbte ørepropper er nu SI. AST har lavet flere af samme afgørelser rundt om i landet, så det er ny praksis. Vi har tidligere bevilliget en del af de formstøbte ørepropper i KBH, så vi ved af erfaring, at flere med lydsensitivitet kan have god afhjælpning af dem.

Hilsen Louise, faglig koordinator, Borgercenter Handicap

Svar 2 af 3 - Sagsbehandling på specialstøbte hørepropper

05-10-2020 af udmeldt bruger

Jeg har sagsbehandlet på et par for et par år siden. En stor teenagepige med infantil autisme, som var meget lydsensitiv. Der var afprøvet bl.a. Bose høretelefoner uden effekt.
Jeg forhørte mig ved forskellige forhandlere af høreapparater og de bliver typisk brug som værn for musikere og jeg fik samstemmende anbefalinger flere steder fra i forhold til at de ville kunne hjælpe pigen med at udelukke, de lyde, som hun havde brug for at få lukket ude. Det var iøvrigt en væsentlig billigere løsning en et par Bose høretelefoner, som vi på det tidspunkt bevilgede med 50.
Det er noget, der er svært at kontrollere/afprøve på forhånd, som man kan gøre med et sæt høretelefoner. Så jeg valgte at tro på fagkundskaben bag hørepropperne.

Svar 3 af 3 - Safe and Sound Protocol (SSP)

07-10-2020 af Lone Olsen (The Dreampad v/Nordsjællands Ergoterapi for Børn og Unge)

Mit indlæg besvarer ikke dit spørgsmål.

Jeg vil bare gøre opmærksom på, at der forefindes en lyttebhandlingsmetode, der hjælper på Misofoni og lydsensitivitet. Det er Safe and Sound Protocol (SSP),

Frit oversat betyder Safe and Sound noget I retning af: En tilstand hvor du er sikker, tryg, fri for farer og skader både kropsligt og mentalt?

The Safe and Sound Protocol (SSP) er udviklet af den amerikanske Psykolog og Forsker i Neuroscience Dr. Stephen Porges, og er en fem dages auditiv intervention, der er baseret på Dr. Porges Polyvagale Teori. Interventionen er designet til at reducere stress og auditiv sensitivitet (modulationsvanskeligheder), samtidig med personens sociale engagement, modstandskraft og robusthed forstærkes.

Du kan læse mere om SSP her:
https://www.loneolsen.dk/safe-and-sound-protocol-ssp/

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Øre- og høreværn