Spørgsmål vedr. servicehund

30-11-2020 af Line Kristensen

Vi har i vores Kommune et stigende antal sager om bev. af servicehunde eller af træning til egen hund så denne kan certificeres til servicehund.

Efter kontakt med de forskellige foreninger der tilbyder træningen og certificeringen står det klart at prisen er nogenlunde ens, hvis det er en sag hvor borger ikke har en hund og der skal et helt forløb til med indkøb af hund, træning osv.
Derimod, hvis der blot søges træning af borgerens egen hund, er der forskellige priser og ligeledes forskellige måder hvorpå man arbejder med hunden og borgeren i processen. Det er derfor vigtigt at skelne mellem hvilken type træning der skal foregå i forhold til borgerens muligheder og begrænsninger, dog er det svært at skelne helt imellem hvilke metoder der bliver brugt. Vi oplever også at det er vanskeligt at vælge en forening som vi typisk går med, hvis man kan sige det sådan, da vi jo ingen erfaring har. I en af vores sager har borger ligeledes valgt en specifik leverandør - ved denne er der en markant prisforskel, vi snakker på ca. 35.000,- (borgers valg af leverandør er billigst).

Hvordan forholder man sig i forhold til at vælge en leverandør på servicehunde-området? Og heri, hvis borger har egen hund og prisforskellen er så stor, hvordan skelner vi mellem de træningsmetoder der anvendes?

Mvh
Line

Svar 1 af 1 - Svar til Servicehund

30-11-2020 af Kirsten Kramer

Jeg har oplevet det samme som dig, der er helt sikkert flere problematikker ift. træning af egen hund til servicehund.
Ud over det, du har nævnt, skal man også vurdere alder på borgers egen hund, og hvornår er den for gammel til at træne til en servicehund. Det er svært at få et endeligt svar fra udbyderne, men jo yngre jo bedre, da hunden skal lære nyt, og have en ny rolle som arbejdshund modsat familiehund.
Man skal også vurdere, om borger har ressourcer til at gennemføre et træningsforløb med egen hund.
I princippet ville det løse mange ting, hvis man kun kunne søge om en uddannet ny servicehund. Så får borger en hund, der med det samme har de færdigheder, borger har behov for her og nu, og den er oplært til at være en servicehund fra starten, så udgangspunktet for hunden også er bedre.


Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til personlig mobilitet og transport