rollator til borger m Parkinson og bredsporet gang

02-03-2021 af Linda Sønderup

Vi har svært ved at finde en god løsning på valg af rollator til en borger, som pga. gangmønster, som ikke kan korrigeres.
Borger svinger rollator let fra side til side under gang, har lidt bredsporet gang og har tendens til at læne sig frem og derved løber rollator hurtigere. Vi har flere gange forsøgt med slæbebremser, men både hjul og bremser bliver hurtigt deforme og der samles hurtigt skidt og møg og derved blokerer bremsen helt.
Håber at få noget inspiration i dette forum. Nogle gode ideer??

Svar 1 af 3 - Gaddy Gangvogn fra Global Carehab

02-03-2021 af Peder Lindhardt (Global Carehab)

Hej Linda
Vi har måske en gangvogn som kunne være en mulighed. Hjulene har retningslås og overkroppen kan holdes i en given viklen så der ikke bliver for meget tryk på fremdriften. Du kan se produktet på følgende link
https://hmi-basen.dk/r11x.asp?linkinfo48548
Gangvognen fås både som anterior og posterior.
Du er velkommen til at ringe for nærmere oplysninger.
Hilsen
Peder Lindhardt
Global Carehab
24 65 55 50

Svar 2 af 3 - Trionic Veloped Rollator kunne være en mulighed

02-03-2021 af Anne Mette Waaben Andkjær (Gloria Mundi Care ApS)

Illustration til Trionic Veloped Rollator kunne være en mulighedHej Linda.
Det lyder som om, at jeres borger kunne have gavn af at benytte en rollator med tromlebremse, dvs. hvor nedbremsningen sker inde i navet og ikke på ydersiden af hjulet (dækket). Desuden kan der løbende justeres på bremsekablet alt efter hvor megen kraft, der skal bruges til at bremse med. Tidligere blev Trionic Veloped-rollatorerne lavet med forskellige bremseindstillinger ved håndtaget, så man opnåede en slæbebremsefunktion (påløbsbremse) ved at vælge en bestemt indstilling. Jeg er ret sikker på, at vi kan få producenten til at hjælpe med at finde en tilsvarende løsning til de nyeste versioner af rollatoren, se foto (af Veloped Sport Rollator). Veloped-modellen har desuden en meget stor bredde mellem baghjulene, hvilket vil være hensigtsmæssigt for jeres borger. Rollatoren er desuden meget stabil og vil ikke vælte på almindeligt underlag, selvom brugeren rokker med rollatoren under gangen.
Har du i øvrigt overvejet at afprøve Path Finder og NexStride-løsningerne til personer ramt af Parkinsons sygdom?
https://dk.gloriamundicare.com/webshop/har-du-et-saerligt-behov/genoptraening-i-eget-hjem.html
Disse hjælpemidler er ofte med deres visuelle og auditive cues med til at forbedre gangen ganske væsentligt og kan benyttes både til fodtøj, rollator og stok (de kommer også snart til fastgørelse i tøjet).
Har I lyst til at afprøve de forskellige muligheder, må du endelig tage kontakt.
Mange hilsner
Anne Mette W. Andkjær
GLORIA MUNDI CARE APS
M: infogmcare.dk
T: 5115 0110

Svar 3 af 3 - Meywalker

03-03-2021 af Jan Sahlertz

Illustration til MeywalkerHej Linda
Vi kan tilbyde I får en uforpligtigende afprøvning af en Meywalker. Vi har stor erfaring med at brugere med Parkinson har stor glæde og tryghed i en Meywalker.
Meyland-smith er sidste år overtaget af VELA og det er en VELA konsulent du skal have fat i for at aftale uforpligtigende afprøvning. Vi skal have et par detaljer omkring bruger for at finde det rigtige produkt og du må meget gerne tage fat i os.
find konsulent på https://www.meyland-smith.dk/om-meyland-smith/medarbejdere/

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Tilbehør til ganghjælpemidler
Rollatorer