Time timer - hjælpemiddel el. forbrugsgode?

15-03-2021 af Dorte Christiansen

Jeg har modtaget en ansøgning om en time timer, og er interesseret i at høre hvordan disse ansøgninger gribes an i andre kommuner.

Som jeg ser det er en time timer ikke fremstillet specifikt med det formål at afhjælpe en nedsat funktionsevne. Time timeren kan også være en hjælp i skolen, SFO, børnehaver m.v. mhp. bl.a. at skabe tidsfornemmelse og mindske stress.
Min vurdering er på denne baggrund at en time timer bør betragtes som et forbrugsgode, og da den koster under 500 kr kan der ikke ydes tilskud til denne.

Hvad tænker I? Hvad gør I i andre kommuner?
Kom gerne med input.

På forhånd tak.

Mvh Dorte

Svar 1 af 9 - Time Timer/Boardmaker

16-03-2021 af Anette Simmelholt

I Slagelse kommune oplever vi kun at modtage ansøgninger på struktureringshjælpemidlerne Time Timer og Boardmaker til børn 18 år.
Vi yder ikke støtte til Time Timer eller Boardmaker iht. SEL 112 til den personkreds. Vi vurderer, at disse struktureringshjælpemidler har til formål at støtte og forbedre den følelsesmæssige- og socialudvikling hos børn med særlige behov. Vi vurderer, at Time Timer/Boardmaker er omfattet af Folkeskolens forpligtelse til at yde specialpædagogiske hjælpemidler til støtte og udvikling.

Svar 2 af 9 - Time Timer og strukturapps - svar fra Sorø

16-03-2021 af udmeldt bruger

Hej
I Sorø kommune oplever vi (stort set) også kun at få henvendelser om børn og unge under 18 - og der har vi samme praksis og henviser forældrene til at tale med daginstitution eller skole.
I de få sager om strukturapps, som vi har haft på voksenområdet, har vi indtil videre på baggrund af udredning eller mangel på samme vurderet, at det ikke nødvendigvis var den ansøgte app, der ville være billigst egnet, og har enten henvist til videre udredning eller givet afslag.

Svar 3 af 9 - Afvisning af bevilling f struktur værktæjer

16-03-2021 af René Brøndberg

Når jeg læser jeres erfaringsudveksling bliver jeg nysgerrig på om I ved afslag af struktur værktøjer og apps med argument om at der måske findes nogle andre som passer bedre ift behovet om I henviser borgeren til disse eller efterlader borgeren til selv at finde dem?

Svar 4 af 9 - Stavefejl - undskyld

16-03-2021 af René Brøndberg

Ps undskyld mine stavefejl - jeg bokser med mit neglekt efter mine 2 blodpropper.

Svar 5 af 9 - Time timer

16-03-2021 af Helle Christiansen

Jeg bevilger time timer efter SL 112. Hvis jeg vurdere at det er det billigst og bedst egnet produkt. Jeg får henvendelser fra både børn og voksne. Det er ikke altid det er time timer der søges om, men hvis jeg vurdere, at det vil give en væsentlig lettelse i dagligdagen og afhjælpe en varig funktionsnedsættelse, så bevilger jeg det. Det kan også være at der søges om time timer, man at min afdækning viser at der er noget andet der afhjælper bedre, så er det det jeg bevilger.
Ps. Der er også en tråd om time timer fra november 2020 har på siden.

Svar 6 af 9 - Nedtællingsur

25-03-2021 af Mai-Britt Andersen (Ehsshield)

Hej.
Har I overvejet hvorfor I benytter ordet Time Timer. Det er blot et mærke ud af flere inden for timere og nedtællingsure.
Jeg vil anbefale mekaniske timere så man undgår besværet med batterier der løber tør.
Et nedtællingsur med rød tidsindikator er et uundværligt pædagogisk værktøj til børn, unge og voksne med forskellige typer af overbliksvanskeligheder, adfærdsvanskeligheder eller kognitive vanskeligheder. Den hjælper rent faktisk alle med at få overblik over tid. Husk på, at tid kan være et svært abstrakt begreb for mange og tid kan opfattes forskelligt. Vi kan slet ikke klare os i den moderne verden, hvis ikke vi forstår eller overholder tiden. Derfor kan en timer være et uundværligt værktøj særligt for folk med handikaps.

Mvh pædagog, matematiklærer og hjælpemiddelforhandler Hjælpemiddel.dk/Ehsshield.com

Svar 7 af 9 - Time timer

26-03-2021 af Gitte Binderup

May-Britt Andersen - er dine mekaniske timere lydløse?

Svar 8 af 9 - Lydløs

26-03-2021 af Peter K. Nielsen (Spektrumshop ApS)

Time Timer er i modsætning til de mekaniske ure LYDLØS, og derudover så er Time Timere faktisk udviklet netop med folk med kognitive vanskeligheders behov for at få visualiseret begrebet tid.

Svar 9 af 9 - Nedtællingsur

28-03-2021 af Mai-Britt Andersen (Ehsshield)

Hej.
De mekaniske ure jeg sælger har en svag lyd når de går.
(Pånær den timer der hedder Timer med høj lyd, der så har en højere lyd).
Det er smag og behag om man er til en mekanisk lyd eller ej.
Nogle lægger ikke mærke til det, nogle synes, at det er hyggeligt og charmerende, mens andre foretrækker en helt lydløs timer (indtil alarmen går).
Hvis man foretrækker en helt lydløst timer, så er de batteridrevne timere jeg sælger helt lydløse mens de går.
Jeg sælger både mekaniske timere og batteridrevne timere.
Mvh Mai-Britt
Hjælpemiddel.dk (firmaet Ehsshield)

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Ure

Emner
Sagsbehandling og bevilling