Tyngdebamser

05-05-2021 af Sandra Mittet

Hej,

Vi har en dreng på 13 hvor der er ansøgt om en kugledyne. Vi har afprøvet både kugle- og kædedyne uden en ønskede effekt. Drengen synes det er for tungt og det er samtidig en for voldsom sansemæssig oplevelse.
Derfor ønskes der ikke at afprøve lettere dyne eller fiberdyne. Derimod søges der nu om en tyngdebamse (mere specifikt en bette eller store Bent), så det ikke er hele kroppen der er dækket - og drengen er meget glad for bamser.

Når man søger på tyngdebamser kommer der flere forskellige frem i forskelige prisklasser.

Vi er ude i at det er sædvanlig indbo. Men er der andre der har behandlet sager med tygndebamser og i så fald hvad var jeres overvejelser?

På forhånd tak.

Svar 1 af 2 - Tyngdebamser

05-05-2021 af Michael Mendgaard-Holm (CURA of Sweden)

Hej Sandra
Vi har desværre ikke tyngdebamser, men jeg retter lige henvendelse alligevel.
Jeg er ansat hos CURA of Sweden, som leverer tyngdedyner og tæpper. Jeg har haft nogle dyner i test hos forskellige brugere og resultatet har været rigtig godt. CURA dynen virker til at være et rigtig godt alternativ til de produkter man ellers har adgang til og så er de til at betale.
Jeg vil gerne have flere synspunkter om produktets kvalitet og egenskaber og vil meget gerne sende dig en dyne der passer til hans vægt og behov, som han kan teste og derefter beholde.
Hvis det har interesse så tag gerne kontakt til mig på michael.holmcuraofsweden.dk eller 29634344.

Du kan læse en artikel vi fik lavet efter at Henrik Wyke Møller (ergoterapeut tilknyttet socialpsykiatrisk bo- og aktivitetstilbudet Skovlyset i Herning) testede vores tyngdedyne med dunfyld. Han har testet mange typer og sover nu med CURA dynen. https://www.mynewsdesk.com/dk/curaofsweden/pressreleases/dansk-test-af-tyngdedyner-3093329

Svar 2 af 2 - Tyngdebamse, eller krammepude?

05-05-2021 af udmeldt bruger

Hej Sandra
Jeg har heller ikke Tyngdebamser, men jeg sælger en krammepude, som kan bruges af børn over 10 år. Det er en tredelt hovedpude med lyd- og lysdæmpning og krammefunktion.
Den hedder Silent Embrace.
Den er på Hjælpemiddelbasen og kan i øvrigt ses på www.silentembrace.dk
Mvh, Liselotte Rønne

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til sansestimulering gennem fysisk berøring

Emner
Sagsbehandling og bevilling