Puder

22-09-2021 af Pernille Nielsen

Hvad gør i hvis en borger som sidder i en gammel udtjent lænestol klager over smerter af at sidde, ikke tryksår bare ømhed ? - Kan man stille krav om at de anskaffer sig en ny stol ?

Hvis i giver en pude hvilken bruger i så ?

Svar 1 af 7 - Trykaflastende puder til kørestol

22-09-2021 af udmeldt bruger

Hej Pernille,
Hvis din borger klager over smerter, når han sidder i kørestolen, skal der handles hurtigt, så der ikke opstår overbelastning eller tryksår.

Det kan være lidt af en videnskab at finde den rette pude, og det kræver ofte sundhedsfaglig viden.
Hvis din borger ikke kan få udleveret en speciel-tilpasset pude via kommunnen (ergoterapeut skal indover), så er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg er sygeplejerske og indehaver af Seniorpleje ApS.

Vi har et stort udvalg af trykaflastende puder: https://seniorpleje.dk/collections/korestolspudder

Med venlig hilsen

Ditte Alici,
Ditteseniorpleje.dk
www.seniorpleje.dk
Mobil: 40563841

Svar 2 af 7 - Puder

22-09-2021 af Pernille Nielsen

Hej Ditte

Tak for svar. Det drejer sig ikke om en kørestol, men en gammel lænestol.

Vh Pernille

Svar 3 af 7 - Vedr. Lænestol

22-09-2021 af udmeldt bruger

Hej Pernille,
Jeg skal da vist have pudset mine briller )

Vi har nogle særlige puder, der er udformet og særdeles velegnet til lænestole.
Vi har også 2 skønne typer løfte-lænestole. Den ene kan trylles om til en blød daybed, og den anden kan elevere dine ben højt.
Send mig en email på ditteseniorpleje.dk, hvis jeg skal hjælpe dig med en løsning.

Mvh Ditte Alici,
Seniorpleje ApS

Svar 4 af 7 - Trykaflastende luft puder

22-09-2021 af Anja Renee (Levabo ApS)

Hej Pernille.

Vi har puder som pustes op med luft. Vi har Seat puder som fåes i forskellige størrelser. Puderne kan nemt medbringes hvis man skal i byen eller på ferie, så aflastning opnåes hele tiden.
Kig vores hjemmeside www.levabo.dk eller tag kontakt til mig på tlf 40979360.

Venlig hilsen
Anja /produktspecialist

Svar 5 af 7 - Den gamle lænestol

22-09-2021 af Louise Sørensen

Hej Pernille

Gennem afdækning af borgers behov, finder du ud af, hvilket aktivitetsproblem borger har - hvad er det, han ikke kan lige nu og hvad vil han gerne kunne. Når du afdækker, at borger har et behov for at blive kompenseret for noget, han ikke kan, skal du se på, hvad der kan kompensere borger. Vær lige obs på, at samme borger, som får ondt i ryggen af at sidde i sin lænestol, måske sidder fint i sofaen, og så peger vi på, at han må droppe lænestolen og bruge den gode sofa. Derud over er laveste fællesnævner for kompensation er SI, og det er hér, du skal starte - er der noget fra sædvanlig handel, der kan udgøre den kompensation, borger har behov for. I dette tilfælde lyder det oplagt, at hans gamle lænestol er udtjent og at han har behov for en ny. Nu er der det helt særlige ved hvilestolene, at de alt efter behovet for funktioner både kan være SI, § 113, stk. 3 og stk. 5, så vær lige obs på den principmeddelelse.
Jeg ville aldrig begynde at lave lappeløsninger med puder eller lignende i sådan en sag.
Summasummarum - hvis din analyse viser, at han kan klare sig med en god hvilestol/lænestol uden særlige funktioner, så skal du give ham råd og vejledning om at gå ud og købe sig en stol. Det er SI, og der kan ikke tages økonomiske hensyn ved vurderingen af, hvad han er berettiget til.

Svar 6 af 7 - Almen indbo

22-09-2021 af Louise Vestergaard Bowman

Hej Pernille
Hvis lænestolen er udtjent vil jeg opfordre borger til at købe en ny. Det er almen indbo (ikke under SL §112 eller 113) at have en god stol eller sofa og derfor er det borgers eget ansvar. Hvis min lænestol hjemme er slidt og jeg får ondt af at sidde i den må jeg også købe en ny. Så jeg tænker det er fair nok at opfordre borger til at købe en god stol.
Hvis han ikke vil kan det måske ende i en trykproblematik og så skal man selvfølgelig se på trykaflastende puder. Men som det ser ud nu mener jeg at borger skal ud at kigge efter ny stol.

Hilsen Louise -sagsbehandlende terapeut

Svar 7 af 7 - Pdue

22-09-2021 af Lone Hekkel Vergara

Hej Pernille
Jeg er ansat som sagsbehandlende terapeut med hjælpemidler, og vi vil sende besked til vores sygeplejerske i det pågældende område, at vi har brug for at de udfylder en Branden skema på borgeren.
Hvis de ikke har kontakt med borgere på forhånd, vil det fortsat være dem, men måske sammen med hjemmehjælpen, som udfylder det.
Ud fra dette skema og vores henvendelsesskema i forbindelse med tryksår, som de også udfylder, vurdere vi på, hvilke tiltag, der er behov for.
Vi giver som udgangspunkt ikke puder udelukkende for smerter, men er der smerter, er der er ofte andre problemstillinger. Eks. nedsat mobilitet, og her tænker vi, at en lav æggebakkepude eller eks. LTV Roho luftpude er billig forbyggende indsat i forhold til, hvor dyr en vævskade bliver for kommunen og ikke mindst smertefuldt for borgeren.
Men samtidig kan det også være, der skal laves en henvendelse til de trænede terapeuter i forhold til at mobiliser borgere mere, hvis det er muligt?

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hvilestole og lænestole
Siddepuder og siddeunderlag til at bevare vævet intakt

Emner
Sagsbehandling og bevilling