Computere til blinde

04-10-2021 af Louise Sørensen

Vi er stødt på et spørgsmål omkring computerne til de blinde og svagseende, som jeg håber, at nogen kan hjælpe med.

Blinde og svagtseende har som undtagelse ret til computer med standardsoftware (den software og de programmer, der normalt følger med ved køb af en computer).

Computere til blinde og svagtseende betragtes som led i en samlet teknisk løsning for blinde og svagtseende og kan derfor ikke anses for at have sædvanlig forbrugsgodeværdi.

Anser I almindelige keyboards og mus som en del af den samlede tekniske løsning, så den borgergruppe dermed også er berettiget til disse produkter? Eller ville I give afslag på dem som SI?

Svar 1 af 1 - Computere til blinde

04-10-2021 af Claus Skov Caspersen

nu er det normalt sådan men bevilliger software der gør dem i stand til at bruge en pc/notebook på så lige vilkår som nu kan, og hvis de ikke selv har udstyr og ikke selv kan anskaffe, så kan de låne, men blinde der bruger mus? så er de vist ikke helt blinde, tastatur er nødvendigt og nok den billigste del, der følger normalt ingen programmer med pc når man køber den, normalt er der et operativsystem, det er nødvendigt for pc virker, programmer du tænker på kan være microsoft office pakke, OCR mulighed, men det er et spørgsmål om behov, det er ikke alle der har brug for, eller bruger fx google docs, hvis pc er bevilligt, så skal et alm tastatur og evt. mus følge med, hvis de bruger mus, evt. højtaler eller headset, hvis man bruger talesyntes, i øvrigt så følger der standart keyboard og mus med de fleste færdig bygget pc, dog ikke bærbar så de max 300 kr. koster hurtigt mere i sagsbehandling.


Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Computere og tablets
Inputenheder til computere
Outputenheder