Armstøtter til borger med ALS

23-02-2022 af Linda Bungaard

Jeg har fået en ansøgning om bevilling af armstøtter til en borger med ALS. Borger har for nuværende næsten ingen funktion tilbage i arme. Sidder permanent i joy-stick styret el-kørestol. Der er stadig lidt aktivitet i fingre/hænder.
Jeg har haft afprøvet armstøtter fra CareWarekompagniet. Borger kunne herved blive mere selvhjulpen, kunne pludselig få sine hænder op til sit ansigt, klø sig i øjet og andre meningsfulde ting. Det vurderes at borger med en armstøtte vil kunne holde et spiseredskab med fortykket håndgreb, og derved kunne spise selv.
Borger er selvstændig erhvervsdrivende og har også behov for armstøtter, for at kunne betjene sin computer aktivt.
Jeg ville gerne høre, hvad I gør i andre kommuner. Bevilliger i armstøtter til borger med ALS - og hvilke firmaer benytter I jer evt. af ?
Ville I bevillige til begge arme ? Borger er mest aktiv i den ene side. Men benytter den anden til at skrive på pc, men også bare som støtte.

Svar 1 af 2 - armstøtter

24-02-2022 af Karin Greve

Jeg har for nyligt bevilget en armstøtte til en borger med Sclerose.
Armstøtte er også fra Carewarekompagniet.
Den har afhjulpet så borger forsat selv kunne spise selvstændigt, - føre mad op til munden. Og ligesom du også skriver ved jeres borger, så kunne denne borger også nu bedre klø sig i ansigtet, rette på briller, holde en mobiltelefon og vil også benytte den til betjening af computer.
Vi har kun bevilget til den ene arm, da det er aktiviteter som borger kun har brugt hø. arm til. Det vil selvfølgelig være en konkret individuel vurdering men vil ikke udelukke at der kunne bevilges bil begge arm, hvis det var vurderet, det vil være af væsentlig betydning.
Hvis det er brug til arbejdsbrug, er jobcentret inde over?

Svar 2 af 2 - Armstøtte til ALS borger

25-02-2022 af Rosemarie Pedersen

Hej
Jeg har bevilget til en borger med ALS, dog er han meget tidligt i sit forløb men han har nedsat funktion over skuldrene.
Vi har bevilget til begge arme, da vi har vurderet at hvis han kun fik til dominante hånd, ville det risikere at give øget slid og vi kunne måske risikere at hans funktionsevne ville falde meget hurtigere.
Vi har set på at han en yngre mand som er alene i dagtimerne, da hustru er på arbejde. Han skal derfor kunne varetage personlig pleje, spisning samt kunne benytte ipad/bærbar.

Mvh Rosemarie

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Armlæn udformet til brug ved manuelle aktiviteter