Gelænder

17-03-2022 af Sofie Mullesgaard

Jeg har en borger der har ansøgt om gelænder til husets 1. sal, hvor husets eneste badeværelse og toilet befinder sig. Væsentlighed- og varighedskriteriet er afdækket og hun er i målgruppen.

Det er en kvartssvingstrappe, med fem trin på den nederste del, den er forholdsvist stejl. Der er gelænder i den ene side af trappen og der har tidligere været opsat et gelænder på væg-siden, det er fjernet helt på den nederste del af trappen og der er efterladt gelænderbeslagene på den lange del af trappen, som borger har hængt tovværk i nu. Det er selvfølgelig løst, men det fungerer for borger at støtte sig til ved gang op og ned ad trappen. Borger mangler gelænderet på den nederste del af trappen. Borger har fortalt at tidligere ejer har fjernet gelænderet, men at det var sat op, da den person også var gangbesværet.

Jeg tænker at ansøgningen skal behandles efter §113 stk. 4.
Jeg er i tvivl om borger er berettiget til gelænder på hele trappeforløbet, eller blot de første fem trin, fordi hun anses for at være kompenseret med det tovværk de selv har sat op?
Derudover er jeg i tvivl, om det faktum, at der tidligere har været et gelænder har nogen betydning?
Hvis hun skal bevilges et gelænder, (standard gelænder der monteres med gelænderholdere i væggen med 6 mm skruer. Gelænderholderne opsættes med 43 mm runde fyrretræs håndlister på 200 cm.) Er det så kun prisen for forbrugsgodet (gelænder med holder), der skal deles med 50 eller er det også prisen for håndværkeren der sætter det op?

På forhånd tak for hjælpen.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Gelændere

Emner
Servicelovens § 113 - Forbrugsgoder