Bevilling af to kørestole

02-08-2022 af Yvonne Markestrøm

Vi har en del borgere, som har deres egen manuelle kørestol derhjemme i deres botilbud. De kan selvstændigt drive dem med arme og ben.
I dagligdagen er de i aktivitetstilbud, hvortil de bliver kørt/skubbet i kørestol og de kommer også med på gåture i løbet af dagen.
Til dette er deres egne kørestole ikke egnet, da de er meget lave og tunge at køre med iflg. personalet. Derfor søger man om robuste kørestole både til transporten mellem bo- og aktivitetstilbud og til ture i løbet af dagen.
Hvordan håndterer I disse ansøgninger andre steder?

Svar 1 af 1 - To kørestole?

16-08-2022 af Randi Stidsen

Hej
Her lidt input til overvejelse:-)

Hvis der ønskes ekstra kørestole på bostedet, som kan bruges af flere forskellige borgere i de beskrevne situationer, så er det bostedets udgift.

Hvis borger har behov (her: at blive kørt af hjælper til/i forskellige aktiviteter), som ikke kan opfyldes i nuværende (personlige) kørestol, så er det spørgsmålet, om der er behov for at revurdere på egnetheden af kørestolen. Det er ofte en udfordring at få det til at gå op i en højere enhed, hvis stolen også skal gås frem, men en grundig undersøgelse/analyse kan anskueliggøre muligheder og begrænsninger.

Alternativet er hjælpemotor, som kan anvendes, når hjælpere skal skubbe stolen, men det kræver, at den er nem at montere og afmontere, da stolen ellers vil blive tungere for borger at drive frem indendørs.

Mvh
Randi

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Emner
APV-hjælpemidler