Anhænger til elkørestol

14-11-2022 af Yvonne Markestrøm

Vi har fået en henvendelse om en slags anhænger, som skal bruges til at transportere børn i, til indkøb m.m.
Borger er fast elkørestolsbruger og har behov for at medbringe mindre børn, når hun fx. skal på indkøb, til læge m.m. Vi har ikke kendskab til en sådan anhænger, og vi tænker umiddelbart, at det eneste bud er en cykelanhænger, som jo betragtes som almindeligt forbrugsgode.

Svar 1 af 4 - anhænger

14-11-2022 af udmeldt bruger

Min elscooter har anhængertræk - https://www.harald-nyborg.dk/scooterpartner-el-scooter-med-4-hjul-x20 - det er en bolt med vinger der skal skrues fast, så der skal være et hul på fx 13 mm på anhængeren. Trækstangen på begge mine cykelanhængere et blevet justeret/ændret. Det er let når man kan. Den ene er godkendt til børn til en cykel. For en sikkerheds skyld kan man spørge politiet om det går an til en elscooter der kører 10 km i timen. Jeg gætter på at det sagtens kan lade sig gøre at lave anhængertræk på elkørestol. Se min facebook, jeg var på tømmerhandlen i morges. Billeder fortæller mere end ord, fx kunne der være et link til den elkørestol det drejer sig om - bagfra. (https://www.facebook.com/kristian.bro3)

Svar 2 af 4 - Anhænger på el - kørestol

15-11-2022 af Dorte Sylvest Aggerlin

Tidligere har Medema haft et beslag, der kunne monteres på el-scooter/kørestol og hvorpå en helt almindelig anhænger til transport af børn kunne kobles.
24 36 15 02 - Kørestolsanhængere. Men det findes muligvis ikke længere.

Men det rejser vel en problematik i forhold til hele kørestolens sikkerhedsgodkendelse, hvis den skal trække en anhænger udover personen, som sidder i kørestolen?

Svar 3 af 4 - politiet svarer

17-11-2022 af udmeldt bruger

VS: anhængere til el-kørestole og elscootere?

mvjyl-faerdselpoliti.dk
10.39 (for 1 time siden)

Svar til Kristian Bro

Min vurdering er at køretøjet følger reglerne for cykel, da hastighed er mellem 6 15 km/t.
Svaret ses i øvrigt nedenfor illustreret med billeder og tekst. Færdselslovens § 70 beskriver reglerne for tilkobling.

Svar 4 af 4 - Anhænger på el-kørestol

17-11-2022 af Dennis Bøje Nielsen

Da en el-kørestol er medicinsk udstyr og medicinsk udstyr skal være CE mærket, hvilket vil sige, at det lever op til nogen specifikke krav.

Hvis man monterer en slags anhænger træk og kobler en anhænger på - kan det have betydning for el-kørestolens sikkerhed og stabilitet.

Så medmindre en leverandør af el-kørestolen har et anhængertræk og en anhænger som, er testet sammen og kan sige god for at det lever op til kravene, mener jeg at man er over i MDR bestemmelserne omkring udstyr efter mål

CE mærket skal fjernes fra el-kørestolen, hvis man laver en sådan løsning. Det firma, der laver løsningen bliver fabrikant af udstyr efter mål og skal opfylde de forpligtelser det medfører.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Cykelanhængere og kørestolsanhængere

Emner
Servicelovens § 112 - Hjælpemidler
Servicelovens § 113 - Forbrugsgoder