El- køretøjer/ scooter

14-04-2023 af Majbritt Werge

Vi er ved at fastsætte prisen på alm standardprodukt og indhenter i den forbindelse prisen på 3-4 forskellige produkter.

Vi er herved blevet opmærksomme på, at der er nogen el-køretøjer, som er CE mærket som medicinsk udstyr og nogen som ikke er.
Vi har bla. læst på en hjemmeside, at el-scooter/ elstole skal være CE mærket som medicinsk udstyr, men har jo så fundet ud af, at der er nogen i almindelig handel, som ikke er.

Kan vi som kommune benytte prisen på et, som ikke er CE mærket som medicinsk udstyr til at fastsætte gennemsnitsprisen til en §113 stk 3 og

kan vi som kommune godkende, at borger benytter vores tilskud til at købe et produkt, som ikke er CE mærket som medicinsk udstyr?

Jeg har læst mig blind i vejledningen og bekendtgørelsen, men kan ikke se det nogen steder. Det ville være dejligt med noget konkret lovmæssigt, når vi skal rådgive og vejlede borgerne.

På forhånd tak

Svar 1 af 1 - CE mærkning el-scootere, Pegasus Elscooter A/S

14-04-2023 af Peter Blom (Pegasus-Mobility A/S)

I Pegasus Elscooter A/S er vi meget opmærksomme på, at alle vores produkter lever op til de standarder og kvaliteter som gør, at de kan CE mærkes som medicinsk udstyr med lovpligtig registrering hos Lægemiddelstyrelsen.
Vi har heller ikke kunnet finde noget skriv om, at kommunernes bevillinger efter Serviceloven, at disse offentlige midler skal anvendes på køb af et godkendt kvalitetsprodukt.
Pegasus arbejder over hele landet og dermed også med alle landets 98 kommuner. Vores oplevelse er, at mange kommuner slet ikke er vidne om lovkravet til disse hjælpemidler/køretøjer.
Det medfører desværre, at mange borgere går ud på det åbne marked og får købt sig et tvivlsomt produkt, som ofte er kinesisk fremstillet og importeret til en billig pris. Det sørgelige ved dette er, at den bevilling og økonomi som kommunen har udstyret borgeren med, at den bliver anvendt til et produkt med begrænset levetid og holdbarhed.
Endvidere kan borgeren være så uheldig, at der ikke er ordentlig og seriøs back up med service, reparation og reservedele.
Alene i år 2022 gik 2 virksomheder konkurs inden for branchen, med det resultat, at kunderne er efterladt uden service, reservedele og mistet garantiperiode.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Eldrevne kørestole med manuel direkte styring

Emner
Servicelovens § 113 - Forbrugsgoder