er SaeboFlex et hjælpemiddel?

08-07-2023 af René Brøndberg

Jeg lider af svær spastisk lammelse, følgeskader efter 2 blodpropper og har fundet et produkt der tyder på kan kompensere for min spasticitet i fingre og håndled, og give mig en gribefunktion.

Der er en dansk distributør men jeg kan ikke finde løsningen her på hmi - er der nogen der kender årsagen og kan forklare mig hvorfor?

bliver produktet ikke betragtet som hjælpemiddel?

https://www.intramedic.dk/produkter/bevaegelse-og-traening/saeboflex/?doingwpcron1688849043.9238259792327880859375

Jeg rakte ud til hjerneskade koordinatoren i min hjem kommune, som meget tydeligt mente jeg ville få afslag fordi leverandøren på hjemmesiden omtaler produktet som et hjælpemiddel men også kan bruges til at forbedre brugernes lidelser. Og når noget kan behandles ved vi alle, at så er det ikke et handicap.

Så jeg håber nogen her kan dele Jeres syn på sagen :-)

mvhRené

Svar 1 af 2 - Hjælpemiddel eller ej

10-07-2023 af Mary Petersen

Kære René
Det, at et produkt ikke kan findes i Hjælpemiddelbasen, er ikke afgørende for, om det kan opfattes som et hjælpemiddel. Dette handler udelukkende om, at forhandleren ikke har valgt at vise produktet her.
Du skriver desuden: "Og når noget kan behandles ved vi alle, at så er det ikke et handicap." Det er ikke sandt. Selv om du har en tilstand, som (delvis) kan behandles, kan det sagtens være et handicap. Når man forholder sig til, om en tilstand kan behandles, handler det primært om to ting: hvis en tilstand kan behandles, er den ikke nødvendigvis varig (som betingelsen er i servicelovens §112), og hvis der er tale om et behandlingsredskab, kan det ikke bevilges efter serviceloven (med mindre det er i forbindelse med genoptræning).

Svar 2 af 2 - Ansøge om SaeboFlex

10-07-2023 af Randi Stidsen

Hej René

Jeg kan ikke afgøre, om SaeboFlex er et hjælpemiddel eller et behandlingsredskab i dit tilfælde - eller begge dele, men lige meget hvad det er, så har du til enhver tid ret til at søge om det hos kommunen. Om de vil bevilge det, som et hjælpemiddel afhænger af, om de anser det for at kompensere for din nedsatte funktionsevne, eller de udelukkende ser det som et behandlings/træningsredskab. Men det er den sagsbehandlende hjælpemiddelterapeut, der skal træffe den afgørelse.

Mvh Randi Stidsen

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Gribere

Emner
Servicelovens § 112 - Hjælpemidler