stå/støttestol sædvanligt indbo

02-11-2023 af Majbrit Larsen

jeg har to sager hvor borger har søgt stå/støtte stol og jeg er i tvivl om §.
Vi har vendt det i teamet, men fandt ikke et svar, så jeg tænkte at der måske var mulighed for, at der herinde vil være nogle med erfaringer omkring stå/støtte stole herinde.

1 sag:
Jeg har vurderet at ansøger kan klare sig med en stå støtte stol uden fodbøjle, uden bremse og uden armlæn, så jeg har vurderet den er sædvanligt indbo jf 36-22

Men han vejer 160kg, og mange stol går kun til 125-150kg
forbliver stolen sædvanligt indbo, og jeg fastholder afslaget, eller bliver det §113 stk. 4 hvor jeg betaler for merudgiften fra et standardprodukt?

2 sag:
Borger har behov for en stå/støtte stol med armlæn og ryglæn, men ikke bremser eller fodbøjle.
Et det forbrugsgode eller sædvanligt indbo?
Jeg er i tvivl fordi i 36-22 (Sag nr. 5, j.nr. 21-48616) er nævnt at Dynamostol Incharge med armstøtte. Men der findes ikke mange stå/støttestole med ryglæn og armlæn i alm handlen. Den nævnte dynamostol er heller ikke tilgængeligt i alm handlen, men kan bestilles ved tlf kontakt til forhandler.


Svar 1 af 1 - Ståstøttestole

02-11-2023 af Maria R.M Vogt

Sag 2:
Sædvanlig indbo.
I pm 36-22 fremgår det, at stole med ryglæn, armlæn og belastningsbremser på hjul er sædvanlig indbo. Det at det kun kan bestilles ved forhandler ændrer ikke på udbredelsen og tilgængelighed, samt Funktion af Produktetet, hvilket pm 36-22 henviser til.
Det at er hvad det er hvem målgruppen er.
At det fåes i forskellige prisklasser, farver mm.

Sag nr 1
Hvis der er tale om et produkt, som også er tilgængelig i alm handel, og hvis prisklasse ikke er væsentligt over det som Feks dynamostole koster, så er det sædvanlig indbo.
Ellers er det muligt at kontakte Ankestyrelsen mhp vejledning i tolkningen

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Emner
Servicelovens § 113 - Forbrugsgoder