Toiletforhøjer til væghængt toilet

25-06-2024 af Didde Andersen

Hej,,

Oftere og oftere står vi med udfordringer i forhold til toiletforhøjer til væghængte toiletter. Vi kan ved en del af toiletterne kunne benytte en fritstående forhøjer, men den kan heller ikke altid benyttes, udfordringen kan bl.a. være at stænk skæm ikke kan komme langt nok ned i kummen.

Hvilke løsning bruger i andre når toilettet er væghængt?

Svar 1 af 9 - toilethøjde

25-06-2024 af Lars Frede Petersen

Ved ikke hvor stort fokus der tidligere har været på området. Men som muskelhandicappet og 184 høj- så er det da utroligt at opleve, at generel fokus på toilethøjde er så ja ringe..
Eks har jeg ikke oplevet et væghængt toilet der var hængt højt op fordi den eneste fokus er at det letter rengøringen under
At vi mennesker er blevet gennemsnitligt højere gennem årene - afspejles jo ikke i fokus på toilethøjde generelt ,
Et forum som dette kan forhåbentlig rykke ved dette , hvorfor et indlæg som Diddes bør give stof til eftertanke og løsninger

Svar 2 af 9 - Væghængt toilet

26-06-2024 af Mette Adelheid Frøkov

Hej

Vi har også udfordringer med dette i Frederikssund kommune. Både med toiletforhøjer og/eller armstøtter. Vores depot er kommet med en løsning med en fritstående model, men den virker på ingen måde optimalt. Den tager plads ved forflytninger til og fra toilettet, gør det sværere at gøre rent og sidste men ikke mindst er den ikke stabil og kan tippe, når borger stemmer fra på armlæn. Den vækker heller ikke begejstring hos borgerne, da den syner noget mere af et handicaptoilet end en alm. forhøjer.
Vi har desuden samme udfordringer, når det gælder montering af skylle tørre toilet.

Vi er i dialog med depotet om en bedre løsning, men vil meget gerne høre om jeres erfaringer og følger derfor spændt med på denne tråd.

Svar 3 af 9 - Toiletforhøjer til væghængt toilet

26-06-2024 af Anita Nielsen

Vi har her i kommunen også oplevet udfordringerne med toiletforhøjere på væghængte toiletter. Jeg har derfor været i dialog med Etac.

Etac har nedenstående toiletforhøjer til væghængte toiletter, som de oplyser passer til alle væghængte toiletter.
Den fås med og uden armlæn.
Uden armlæn: 6 og 10 cm.
Med armlæn: 2, 6 og 10 cm.

https://www.etac.com/da-dk/danmark/produkter/bad-og-toilet/toilet/etac-my-loo-fixed/?utmsourceHMIDK&utmmediumDatabase&utmcampaignEtacMyLooFixeddocuments-anchor

Vi har ikke afprøvet den endnu så jeg kan ikke melde noget om, om den fungerer eller ej.

Svar 4 af 9 - Botved

26-06-2024 af Eva Hvorup Dundal (A.P. Botved A/S)

Hej
Vi har nogle nye produkter hos Botved, hvor der bl.a. er en mindre bækkenstol uden hjul, der ikke fylder så meget 50cm bred og 40cm dyb. Den kan indstilles i højde (39-54cm. høj) med mulighed for tilkøb af puderl. Derudover har vi fået en toiletforhøjer i (5cm., 10cm. eller 15cm høj), som man spænder fast på kummen. Man kan tilkøbe armlæn og blødt sæde til toiletforhøjeren.
Forhåbentlig kan det hjælpe jeres problem i eget hjem.
Jeg er klar over, at man selvfølgelig ikke kan tage toiletforhøjeren med sig rundt, når man skal i byen og forstår godt Larss problem, da de ofte laver toiletterne, så de lave mennesker kan nå eller hvis man bruger handicaptoilettet, så dem i kørestol kan lave en forflytning fra kørestol og over på toilet og ikke tænker på at høje mennesker skal meget langt ned.

Mvh. Botved

Svar 5 af 9 - Toiletforhøjer til væghængt toilet

26-06-2024 af Ida Beck Jonasson

Jeg læser med interesse med, da det umiddelbart er en udfordring i mange (alle?) kommuner - også Slagelse.
Vores erfaring med den omtalte toiletforhøjer fra Etac er, at den godt kan monteres, men at man ved nogle typer af væghængte toiletter skal afmontere hele toiletkummen for at genmontere borgerens eget toiletbræt efter endt brug. Obs dette Så kan man diskutere, om denne udgift og besvær er kommunens opgave eller borgerens opgave.
Vi er endt med løsningen - fritstående toiletforhøjer i forskellige udgaver ift. hvad der passer til det konkrete toilet. Og ja, det ser herrens ud og kan være usikkert i forflytninger.
Krydser fingre for, at nogle hjælpemiddelfirmaer læser med og griber opgaven med at finde en brugbar løsning.

Svar 6 af 9 - Konsulent for HMN

26-06-2024 af Frank Pastoft (HMN a/s)

Hos HMN har vi en serie af fritstående toiletforhøjere i rustfrit stål, som er stabile, men man kan naturligvis ikke klappe armlænene op ved forflytning.

Vi har også en serie af bade-toiletstole udviklet specifikt til væghængte toiletter.
De har opklappelige armlæn, er stabile i alle højder og kan køres væk i forbindelse med rengøring.
De kan også leveres med teleskopben.

Svar 7 af 9 - Etac vedr. Toiletforhøjer til væghængt toilet

27-06-2024 af Lone Behnsen (Etac A/S)

Etac har flere muligheder, når det gælder toiletforhøjere til væghængte toiletter.

My-Loo er en toiletforhøjer, som kan fastmonteres på et væghængt toilet. Ofte er der ikke gennemgående huller i væghængte toiletter, så derfor har Etac udviklet et topmonteringssæt, som kan anvendes til toiletter med monteringshuller på Ø20 mm. My-Loo med armlæn findes i 3 højder, 2 cm HMI 126701, 6 cm HMI 127005 og 10 cm HMI 127008.

Der findes mange forskellige væghængte toiletter på markedet, og derfor vil der også findes toiletter med monteringshuller, der er enten større eller mindre end Ø20 mm, og her kan My-Loo desværre ikke monteres.

I stedet kan man her anvende en fritstående toiletforhøjer, f.eks. Etac Kaskad, HMI 18693 eller Etac Swift, HMI 44429.
Kaskad har en ret dyb stænkskærm, som går ned i toilettet. Begge modeller fås med armlæn.

https://www.etac.com/da-dk/danmark/produkter/bad-og-toilet/toilet/etac-my-loo-fixed/

https://www.etac.com/da-dk/danmark/produkter/bad-og-toilet/toilet/etac-kaskad/

https://www.etac.com/da-dk/danmark/produkter/bad-og-toilet/toilet/etac-swift-freestanding/

Svar 8 af 9 - Svar til Lone Behnsen, Etac

27-06-2024 af Ida Beck Jonasson

Kære Lone.
Tak for din udførlige beskrivelse af My-Loo og montering. Udfordringen er følgende (som jeg også har talt med en hos jer - husker ikke hvem):

Når man monterer et væghængt toilet uden gennemgående huller til montering af toiletbræt, monteres de to pinde til at sætte toiletsædet på bagfra og indefra, INDEN toilettet monteres på væggen på nogle modeller (jeg kender ikke alle, men har talt med en VVS om dette, der bekræftede, at det er måden).
Når vores depotfolk så skal montere med jeres topmonteringssæt, er de nødt til at skrue de eksisterende pinde af - MEN de ryger ned mellem kumme og væg, da de har en form for vinger der gør, at de ikke kan trækkes op - med mindre, man er yderst fingernem.
Det betyder, at når My-Loo skal afmonteres, kan man sagtens gøre dette og fjerne topmonteringssættet, men for at få de eksisterende pinde genmonteret, skal man tage hele toilettet ned fra væggen for at genmontere pindende bagfra.

Jeg ved godt, at dette her bliver lidt teknisk, men skriver det for at oplyse andre kommuner om, hvad man skal være opmærksom på ift. My-Loo og eventuelle andre topmonterede løsninger.
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis jeg skal uddybe ibjonslagelse.dk :)

Svar 9 af 9 - Fritstående Toiletforhøjer

27-06-2024 af Niels Erik Johansen (Faaborg Rehab Technic ApS)

Hej alle sammen,

Vi hos Faaborg Rehab Technic, har læst om jeres problemer ifht. Toiletforhøjer og drøftet det efterfølgende i vores team om vi er i stand til at hjælpe med dette problem.
Vi har vores egen producerede fritstående toiletforhøjer med HMI: 61147, som vi mener imødekommer de fleste behov. Den kan justeres i højde efter behov og kan nemt tilpasses til forskellige toiletter. f.eks. vedhængstoiletter.
Toiletforhøjeren er også udstyret med skridsikre dupsko, som sikre at den altid står fast og stabilt. Vi leverer toiletforhøjeren i forskellige bredder og tilpasninger.
Vores fritstående toiletforhøjer inkludere også en fleksibel stænkskærm, som sikrer optimal hygiejne.
Uanset hvilket type toilet det måtte være, mener vi at vores løsning kan opfylde et hvert behov.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til toiletbesøg
Gelændere og støttegreb