seng til urolig person med demens

10-04-2017 af Turi Jacobsen

Jeg søger en seng til en borger med demens, som er meget urolig, kravler over sengehest, kommer i klemme mellem sengehest og seng m.m. Jeg forestiller mig en seng med forholdsvis høje sider, evt med mulighed for polstring, hvor der ikke er fare for at få arme og ben i klemme

Svar 1 af 7 - Seng til urolig demens

10-04-2017 af Steen Kristensen (TurnAid ApS)

Hej Turi
Vi har sådan en seng som kan gå med til 7 cm over gulv og med net sider med polstret top
Mvh Stee Kristensen
TurnAid

Svar 2 af 7 - Lejring

10-04-2017 af Peter Maindal (Vendlet ApS)

Hej Turi.
Meget urolige demente borgere har ofte problemer med afgrænsning. Vi har rigtig gode erfaringer med at arbejde med lejring til denne gruppe borgere. Ved at skabe god stabil lejring med stærk taktil stimuli vil man i rigtig mange tilfælde få skabt den fornødne ro.
Vi har faktisk netop næste uge et seminar om Lejring og demens (den 19/4) og der er et par enkelte ledige pladser. Her vil du kunne høre meget mere om emnet.

Skulle det ikke være muligt, er du meget velkommen til at kontakte os for yderligere dialog om netop din specifikke sag. Vi kommer gerne ud og kigger på det sammen med dig.

Svar 3 af 7 - HS seng

11-04-2017 af Mie Mygind

Vi har flere gange haft gode erfaringer med brug af en HS seng, HMI 63499 fra Jysk Handi. Sengen er egentlig udviklet til borgere med Chorea Huntington, men vi har erfaret, at den fungerer godt til nogle urolige demente, der falder til ro, når der er lukket afgrænsning omkring sengen.
Alternativt har vi brugt plejesenge med specielt lavt understel, så der ikke er så langt til gulvet, hvis den demente kravler ud af sengen.

Svar 4 af 7 - seng til urolig person med demens

12-04-2017 af Jan Sahlertz (Meyland-smith A/S)

Illustration til seng til urolig person med demensHej Turi

Vi har meget stor succes med at anvende en stimuli gyngestol og/eller en stimuli madras til demente.

Gennem disse stimuli som kroppen registrerer får brugeren en afgrænsning til omgivelserne og dermed en ro.

Vi stiller vederlagsfrit disse produkter til 14 dages afprøvning.

Hvis brugeren ikke bevæger sig i dagligdagen kan en gangvogn også være et godt hjælpemiddel som tilbydes på samme betingelser - kontakt os venligst for nærmere informationer og aftale

Meyland-Smith
Jan Sahlertz
Janmeyland-Smith.dk
40191985

Den rigtige madras er vigtig for demente, Parkinson-patienter og urolige børn

- nattesøvnen bestemmer, hvordan dagen bliver

Vi kender det fra os selv. Har vi sovet for lidt eller for dårligt, får det betydning for den dag, vi står op til. Vi er trætte og energiforladte og bliver nemt pirrelige og utålmodige.
Sådan er det også for mennesker med demens og Parkinson og for urolige og immobile børn. For dem er det bare endnu mere udpræget, fordi deres sygdom meget ofte gør, at de har svært ved at falde til ro, svært ved at sove og svært ved at få en god søvn.
For disse mennesker kan en plejemadras være vejen til bedre nattesøvn, højere livskvalitet og en meget mere smidig dagligdag - både for brugerne selv, men også for deres pårørende og det plejepersonale, der er omkring dem.
Der vil for demente ofte være meget mindre nattevandring, mindre desorientering og frustration, nedsat behov for sovemedicin og i det hele taget mere ro og tilfredshed.
Også Parkinson-patienter, der ofte lider af søvnløshed, har det sådan. De kan om dagen være tynget af træthed, så deres kroppe er tunge som bly, men med en plejemadras kan mange patienter genopnå deres livskvalitet, fordi kroppen er mere udhvilet, og de orker mere i det daglige.
Også børn med særlige behov kan opnå stor effekt - lige fra børn med ADHD til børn med behov for bevægelsesimpulser på grund af svære motoriske begrænsninger. Disse børn har tit søvnforstyrrelser, der påvirker dem selv, deres forældre og andre familiemedlemmer, og forstyrrelserne kan desuden påvirke barnets naturlige vækst og udvikling. Plejemadrasserne forbedrer kropsoplevelsen for børnene, reducerer eventuelle spasmer og smerter, beroliger børnene og giver en genoprettende søvn.
En af de mange fordele ved en plejemadras er, at når den én gang er taget i brug, er den en fast bestanddel i hverdagen. Der skal ikke gøres foranstaltninger, og den kan ikke sparkes af i søvne som for eksempel en kugledyne.
Kontakt os meget gerne for mere info eller afprøvning af vores Thevo-madrasser på tlf.: 98 96 19 85 eller på mail: infomeyland-smith.dk
Se evt. også nærmere på www.meyland-smith.dk


Hvad er det særlige ved en plejemadras?
Det særlige ved de forskellige Thevo-plejemadrasser, som Meyland-Smith forhandler, er den måde, madrasserne er bygget op med et særligt stabilt skum og mikro-stimuli i form af vingefjedre, der giver små impulser.
Madrasserne overfører automatisk den mindste bevægelse fra personen - selv det at trække vejret - til blide mikro-modbevægelser. Den stimulation giver brugeren en forbedret kropsopfattelse, så demente finder ro og fx ikke er bange for at falde ud af sengen.
Hos Parkinson-patienter opretholder de små bevægelser mobiliteten og får musklerne til at slappe af, hvilken er en stor befrielse for mennesker med demens ellerParkinson.

Svar 5 af 7 - Gyngning giver ro til natteuro

13-04-2017 af udmeldt bruger

Jeg vil lave en deling af din problematik. Du skriver en borger med demens, som er meget urolig, kravler over sengehest, kommer i klemme mellem sengehest og seng m.m.

Jeg kan foreslå at lave en demensfaglig analyse hvad er årsagen til den natlige uro? Livshistorien kan give mange svar på den beskrevne problematik, og det er kendt at mennesker med Alzheimers sygdom, kognitivt ofte rammes i søvncentret, samt at sansningen af kroppen kan blive udfordret. Det betyder at mennesker med demens, kan have oplevelsen ikke at kunne mærke deres krop. Samtidig kan hjernen grundet demenssygdommen ikke længere udløse og optage de signalstoffer, som normalt er med til at påvirke en god nattesøvn. Dette kan give sundowning syndrom og manglende søvn om natten.

Wellness Nordic gyngestolen/gyngeleje stimulerer kroppens tre sanser, muskel/led sans - berøringssans - balancesans. Når disse sanser stimuleres udløses kroppens egne signalstoffer. Gyngningen sammen med musikken bringer hjerterytmen til 60 slag i minuttet, dette alene beroliger kroppen, der får oplevelsen at være i tryghed, som under fosterstadiet. Dette bringer ro som ofte skaber en forbedret sovesituation.
Når kroppen ikke kan mærkes, er Wellness Nordic Fiberdynen (en vægtdyne uden hårde elementer fra 3,7 kg - til 14 kg) en god kombination til Gyngestolen. Fiberdynen stimulerer hudcellerne ens på de berørte steder af kroppen, mennesket kan vende sig i sengen, selvom fiberdynen har øget vægt.
Vores Demenskonsulent er behjælpelig med sparring, sammen med afprøvning af Wellness Nordic Gyngestolen.
Kontakt Wellness Nordic for sparring og test af Fiberdynen og Wellness Nordic Gyngestolen på tlf. 3874 5450.

Svar 6 af 7 - Seng med sanse-stimulating til demente borgere

18-04-2017 af Ninna Lund (Invacare A/S)

Urolige demente borgere kan have stor glæde af forskellige sansestimuleringer. GDV Technology har udviklet en overseng til anvendelse sammen med SB755 plejesengen. Denne overseng tilbyder blandt andet en kramme vugge funktion til netop urolige demente borgere. Dette vil, evt. i samspil med andre sansestimulerende produkter fx kugledyne, give de fleste demente borger ro og hvile igennem natten. GDV Technology har udarbejdet forskellige case studier, der beskriver den gunstige udviklingen for borgeren ved anvendelse af oversengen. Kontakt Jens Kristian Goth: Mobile: 45 20978115 Email: jkggdvtech.com - venlig hilsen Invacare, Ninna Lund, Produktchef
senge og madrasser

Svar 7 af 7 - Sansestimuli for ro hos demensramt

18-04-2017 af Tina Skaarup Blenstrup

Kære Turi.
Du er meget velkommen til at låne en kædedyne til den pågældende. Med kædedynens berøringsmæssige stimuli, skabes en bedre fornemmelse for egen krop. Sansesimulationen foregår på rolig og tryg vis og giver ro, både motorisk og mentalt. Der findes en kædedyne Sensitive, som jeg tænker kunne være oplagt at afprøve hos denne borger. Du er meget velkommen til at kontakte mig for yderligere info og lån, tlf.: 40781094, eller tsbziboathene.dk. Bedste hilsner Tina, ergoterapeut, Zibo Athene A/S.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Senge og sengeudstyr