Dispensation til brug af vokseseng til barn

11-01-2019 af Mette Brandi Bukballe

Så vidt jeg ved, må børn under 12 år ikke bruge en voksenseng. Kan man søge om dispensation til at bruge en voksenseng til et barn på 11 år. Og i så fald, hvem skal man sende dispensationsansøgningen til?

Barnet har muskelsvind og kan ikke forflytte sig ret meget. Barnet kan ikke sætte sig op og kan ikke rejse sig.

Familien er tilbudt juniorseng med høje sider, som kommunen har på lager, men den ønsker familien ikke af æstetiske hensyn. Den bedste, billigste (og pæneste) løsning ville være en voksenseng med træ-sengeheste i sengens fulde længde.

Svar 1 af 2 - Dit svar på Dispensation til brug af vokseseng til

11-01-2019 af Ninna Lund (Invacare A/S)

Hej Mette
Det er i sengestandarden beskrevet hvem der må anvende voksensenge. Forbehold er til for at minimere antallet af fald- og klemningsulykker. I Invacares brugermanual til voksensenge vil du derfor se at brugen af voksen senge er begrænset til brugere med en fysisk størrelse på eller over 146 cm, en vægt på eller over 40 kg og et BMI (Body Mass Index) på eller over 17.
MEN, det er mig bekendt altid muligt, at foretage en individuel risikovurdering, i hvilken man opvejer fordele og ulemper mod hinanden. Det kan således være at fordelen i dette tilfælde er større end ulempen. Hvis I tilsikrer at ansvarlig lægelig eller sygeplejefaglig person noterer dette i journalen kan i, i dette konkrete tilfælde, anvende en voksenseng.
Hilsen Ninna, Produktchef senge og madrasser

Svar 2 af 2 - Hvorfor børn ikke må ligge i voksensenge

14-01-2019 af Greta Olsson

Læs gerne Socialstyrelsens reviderede udgivelse om plejesenge, der udførligt beskriver forskellene mellem plejesenge beregnet til børn og plejesenge beregnet til voksne. Den redegør også for de risici, der er forbundet med forkert brug. Se evt. også den kortere produktvejledning Plejesenge til børn her i Hjælpemiddelbasen.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Senge og sengeudstyr