Ansøgning om twincykel

01-07-2019 af Tina Jeppesen

Vi har modtaget en ansøgning om en el-twincykel, men jeg er i tvivl om, hvilken paragraf ansøgningen skal behandles ud fra. Er det 112 eller 113? Er der nogle, der kan hjælpe med?
Vi har ikke tidligere haft ansøgninger på twincykler.

Svar 1 af 1 - Svar twincykel

01-07-2019 af Camilla Holst Larsen

Tænker den skal behandles som en 113, da cykler generelt behandles efter denne paragraf da en cykel er et forbrugsgode.
Lige i dette tilfælde må man nok skulle behandle den efter 113 stk.3 eller 5.
Inden det går for meget op i paragraf er det vigtigt at få klarlagt hvornår og i hvilket omfang cyklen skal benyttes. Borger bliver jo på ingen måder selvstændigt, da der er tale om en twincykel.
Det er vigtigt at have for øje, at er der tale om vedligeholdelse af funktioner/træning/motion er der tale om et behandlingsredskab og der skal gives afslag efter 112 de der ikke gives hjælpemidler/forbrugsgoder til dette.
Yderligere skal det vurderes hvor ofte cyklen skal benyttes fordelt over hele året, i forhold til om det kan betragtes som dagligdag i hjemmet.
Jeg ville umiddelbart vurdere, at der ikke kunne ydes støtte til en twincykel som hjælpemiddel/forbrugsgode, med mindre borger med denne kunne transportere sig frem og tilbage fra A til B gennem hele året og der dermed kunne spares på en anden kørsel til borger (da cyklen så bliver bedst egnede og billigste transportform).
Er der tale om at cyklen skal benyttes ift. vedligeholdelse af funktioner/træning/motion må dette varetages af jeres træningscenter(genoptræning).

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Cykler