Målgrupper

Eksempler på hjælpemidler til personer med demens, epilepsi, autisme og andre målgrupper.


Pige klatrer i træer

ADHD

Børn og voksne med ADHD kan have gavn af hjælpemidler, fx til at skabe struktur i hverdagen, skærpe fokus eller få ro i kroppen. Læs mere om, hvilke hjælpemidler der kan være relevante for dig, som har ADHD.


Far og søn kommunikerer ved hjælp af billeder

Autisme

En række hjælpemidler kan være relevante for dig, der har autisme. Hjælpemidlerne kan fx bidrage til at skabe ro og bedre fornemmelse for din krop og omgivelserne, hjælpe dig med at strukturere dagen og lette kommunikationen med andre.


Kvinde og mand ved parcykel

Demens

Hjælpemidler kan i nogle sammenhænge lette vanskeligheder, som følger af demens. Fx findes der produkter, som kan understøtte din hukommelse, forebygge utilsigtede hændelser eller bidrage til at give dig mere tryghed.


Kvinde med armbåndsalarm der løber en tur

Epilepsi

Her kan du skabe dig et overblik over hjælpemidler, som kan være brugbare, hvis du har epilepsi, fx anfaldsalarmer, hovedbeskyttelse og anfaldskalendere.


Person med erhvervet hjerneskade der laver kaffe

Erhvervet hjerneskade

En hjerneskade kan ramme alle og kan indtræffe gennem hele livet. Her kan du få inspiration til forskellige hjælpemidler, der kan være nyttige for dig, hvis du har pådraget dig en hjerneskade. Flere af de omtalte hjælpemidler kan også anvendes af børn og unge.


Mand med gigt stiger ud af tog

Gigt

Hvis du har gigt, kan du opleve, at almindelige dagligdags aktiviteter kan være svære at udføre. Her kan du læse mere om, hvilke hjælpemidler der kan hjælpe dig i hverdagen, hvis du har gigt.


Dreng med høreapparat og teleslynge i klasselokale

Hørehandicap

Der findes forskellige typer høreapparater og hjælpemidler, som kan hjælpe dig, hvis du har nedsat hørelse. Hjælpemidlerne kan gøre det nemmere for dig at følge med i samtaler, og høre, hvad der bliver sagt omkring dig eller i fjernsynet osv.


Tre mænd er ude at sejle

Inkontinens

Inkontinens rammer mange mennesker, både mænd og kvinder, børn og voksne. Uanset hvad årsagen er til din inkontinens, kan du i perioder eller permanent have brug for hjælpemidler, så du kan forsætte med de aktiviteter, du plejer at lave i din hverdag.


To drenge som leger. Den ene sidder i kørestol.

Muskelsvind - børn

Det er individuelt, hvilke hjælpemidler der er relevante for et barn med muskelsvind og barnets familie. Denne målgruppeindgang giver et indblik i, hvilke hjælpemidler der kan være aktuelle i forhold til mobilitet, kommunikation, leg og andre daglige aktiviteter.


Mand i kørestol til koncert

Muskelsvind - voksne

Det er individuelt, hvilke hjælpemidler der bedst tilgodeser dine behov, hvis du har muskelsvind. I denne målgruppeindgang beskrives hjælpemidler til mobilitet, personlig hygiejne, kommunikation, sidde- og liggestillinger, samt dagligdagens aktiviteter.1 2 Næste>> Viser 1-10 af 14