Førerhund

17-03-2021 af Anette Simmelholt

I forbindelse med en førerhundesag, har vi behov for afklaring omkring, hvorvidt man kan pålægge borger udelukkende at benytte Flextrafik til at komme til og fra de forskellige aktiviteter? Borger har et ønske om, også at kunne benytte offentlig transportmidler, således, at han ikke skal være afhængig af ventetid og ofte lange transporttid med Flextrafik.
Er der nogen, som har erfaring eller har en afgørelse omkring denne problemstilling?

Borger er tidligere bevilget førerhund (dog ikke på baggrund af muligheden for at tage offentlig transport), og i den periode, hvor borger havde førerhund kunne han benytte offentlig transport. Borger har nu gennem 2 år ikke haft førerhund Men ved hjælp af sin Mobilitystok og kørsel med Flextrafik har borger været i stand til at komme til sine forskellige aktiviteter.

Svar 1 af 2 - Flextur

18-03-2021 af Eva Johansen

Hej Anette,
Jeg vil mene, at det afhænger af, hvor ofte borger skal af sted og hvad han skal af sted til. Hvis han ikke har faste forpligtelser som arbejde, vil jeg mene, at han oftest vil kunne planlægge det, så han kan bruge flextur.
Hvis det at tage flextur og ventetiden forhindrer ham i at udføre andre nødvendige aktiviteter, feks. hvis han skal være på en arbejdsplads på et bestemt tid og flextur (det skal selvfølgelig dokumenteres) ofte er forsinket, kan det indgå i vurderingen. Det kan være et argument imod flextur.
Ventetiden i sig selv er ikke et argument for at han skal have en førerhund. Der er også ventetid ved almindelig offentlig transport, som ofte også er uforudsigelig.

Svar 2 af 2 - Førerhund

18-03-2021 af Bodil Møller Madsen

Jeg tænker at I skal forholde jer til hvorvidt borger opnår større selvstændighed med en førerhund og er i stand til at klare sig som andre i samme alder og livssituation - det er formodentlig det ankestyrelsen vil lægge vægt på. Borger vil vel også benytte førerhund til andet end brug af offentlig transport.

Skriv/besvar indlæg


Log ind for at skrive eller besvare indlæg. Tilmeld dig idé- og debatforum, hvis ikke du har en adgangskode.

Relaterede produktgrupper
Hjælpemidler til personlig mobilitet og transport

Emner
Servicelovens § 112 - Hjælpemidler