Hjælpemiddelbasens anvendelse

Hjælpemiddelbasen anvendes af borgere, fagpersoner inden for hjælpemiddelområdet og leverandører på hjælpemiddelområdet.

Hjælpemiddelbasen understøtter offentlig hjælpemiddelformidling, genbrugs- og depotfunktioner, statistik samt offentlige indkøb. Hjælpemiddelbasen bidrager desuden til borgerrettet formidling af viden og information om hjælpemidler.

Websitet hmi-basen.dk

I 2023 havde Hjælpemiddelbasens website (hmi-basen.dk) i gennemsnit 67.381 besøg pr. måned. I sidste måned (01/06/2024 - 30/06/2024) havde websitet 65.292 besøg. Disse besøgstal omfatter besøg på Hjælpemiddelbasens website, men er ikke dækkende for Hjælpemiddelbasens samlede anvendelse, da Hjælpemiddelbasens data også udstilles som åbne data, og inkluderes og anvendes på andre interfaces.

Åbne data

Åbne data fra Hjælpemiddelbasen udstilles som kommaseparerede filer og ved webservices. De åbne data inkluderes i kommunale og regionale hjælpemiddelsystemer, hvor de anvendes til at understøtte lagerstyring, statistik og sagsbehandling på hjælpemiddelområdet. Desuden inkluderes Hjælpemiddelbasens data på portalen EASTIN, som fremviser oplysninger om hjælpemidler fra 6 nationale hjælpemiddeldatabaser.